Yandex Metrica

Sitede Ara

ABD-Rusya atışması devam ediyor: Beyaz Saray'dan Putin'e uyarı geldi

ABD-Rusya atışması devam ediyor: Beyaz Saray'dan Putin'e uyarı geldi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ABD başkanlık seçimlerinde Kamala Harris'i destekleyeceğini ifade etmesine yönelik tepkiler sürüyor. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, Putin'e "Putin bizim seçimlerimiz hakkında konuşmaya son vermeli, nokta." diyerek tepki gösterdi.

Dünya

06.09.2024, 08:32

Yine her dört yılda bir olanlar oluyor ve ABD, seçimlere müdahale ettiği gerekçesiyle Rusya'yı suçluyor. Basın brifinginde açıklamalarda bulunan Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı Kirby, Kamala Harris'e destek vereceğini açıklayan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e tepki göstererek "Putin bizim seçimlerimiz hakkında konuşmaya son vermeli, nokta. Kendisi kimseyi şu veya bu yolla desteklememeli." ifadelerini kullandı.

ABD'de seçimlerin bağımsız bir şekilde yapıldığına işaret eden Kirby, yeni başkanın kim olacağına sadece ABD halkının karar verebileceğini söyledi. Putin'e de uyarıda bulunan Kirby, ABD başkanlık seçimleri konusunda yorum yapmayı ve seçimlere müdahale girişiminde bulunmayı bırakması gerektiğini belirtti.

Dolar tarih olacak! Suudi Arabistan'dan kritik açıklama: Petrol ödemelerinden yuan kullanabiliriz Dolar tarih olacak! Suudi Arabistan'dan kritik açıklama: Petrol ödemelerinden yuan... Haberi Görüntüle

PUTİN NE DEMİŞTİ?

Vladimir Putin, Vladivostok kentinde düzenlenen Doğu Ekonomi Forumu'nda ABD başkanlık seçimleriyle ilgili sorulan bir soruya gülümseyerek "Size söylediğim gibi bizim favorimiz Başkan Biden'dı. Şimdi kendisi yarıştan çekildi fakat destekçilerinden Bayan Harris'i desteklemesini istedi, dolaysıyla biz de bunu yapacağız, onu destekleyeceğiz." demişti. Putin, sözlerine şöyle devam etmişti: "Tabii ki tercih Amerikan halkına aittir ve biz de o karara saygı duyacağız. Favorilere karar vermek bize düşmez, bu Amerikan halkının seçimidir."

Putin ayrıca ABD'nin eski başkanı Donald Trump'ın Rusya'ya herkesten daha fazla yaptırım uyguladığını belirterek Harris'in yüksek sesle ve "bulaşıcı" şekilde güldüğünü hatırlattı ve "Demek ki her şeyden memnun." yorumunu yapmıştı.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading