ABD seçimlerine servet dökülüyor! Harcamaların rekor kırması bekleniyor

ABD seçimlerine servet dökülüyor! Harcamaların rekor kırması bekleniyor

5 Kasım'da gerçekleştirilecek ABD başkanlık seçimleri öncesinde, adayların kampanya harcamalarının tarihi seviyelere ulaşması bekleniyor. 2024 seçimlerinin, ABD tarihinin en maliyetli seçimleri olması öngörülüyor.

Dünya

18.10.2024, 17:26

ABD’de başkanlık seçimlerine sayılı günler kala, seçim kampanyalarına yapılan harcamaların rekor seviyelere çıkacağı tahmin ediliyor. Siyasette para akışını analiz eden OpenSecrets’in verilerine göre, bu yılki seçimlerin toplam harcamasının en az 15,9 milyar doları bulması bekleniyor. Bu tutar 2020 seçimlerindeki 15,1 milyar dolarlık harcama rekorunu geride bırakacak ve 2024 seçimleri, ABD tarihinin en pahalı seçimi olarak kayıtlara geçecek.

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkmenistan Milli Lideri ile görüştü! Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkmenistan Milli Lideri ile görüştü! Haberi Görüntüle

2020'Yİ GERİDE BIRAKACAK

2020 başkanlık seçimleri için harcanan 15,1 milyar dolar, o dönemde tarihin en yüksek seçim harcaması olarak görülüyordu. Fakat 2024 seçimlerinin bu rekoru kırarak, daha önceki tüm seçim maliyetlerini gölgede bırakacağı öngörülüyor. Karşılaştırmak gerekirse, ABD’de 2016’daki seçimlerin toplam maliyeti 6,5 milyar dolar, 2012 seçimleri ise 6,3 milyar dolara mal olmuştu. 2000 yılına kadar geri gidildiğinde ise bu tutarların katlanarak arttığı görülüyor; 2000 seçimleri yalnızca 3,1 milyar dolara mal olmuştu.

5.74 milyon dolarlık tankı çekici olarak kullandılar: Cephede kayış atan T-72'ye Leopard müdahalesi: Savaşı bıraktı nakliyeye başladı 5.74 milyon dolarlık tankı çekici olarak kullandılar: Cephede kayış atan... Haberi Görüntüle

DIŞ GRUPLARIN HARCAMALARI 2,6 MİLYAR DOLARA ULAŞTI

Seçim kampanyalarına adaylar dışında yapılan harcamalar da dikkat çekiyor. Özellikle süper Siyasi Eylem Komiteleri (Super PACs) ve bağımsız grupların yaptığı dış harcamalar, seçim süreçlerine büyük etki yapıyor. 7 Ekim itibarıyla, dış grupların 2024 seçimleri için yaklaşık 2,6 milyar dolar harcadığı ve bu tutarın seçim günü geldiğinde 5 milyar doları aşabileceği tahmin ediliyor. Süper PAC’ler, adaylarla resmi olarak koordineli olmadan kampanyaları destekleyebilen ve büyük miktarda bağış toplayabilen gruplar olarak biliniyor.

Dünya senin ölümünü kutlayacak! ABD'li fenomen Siyonistlere ateş püskürdü: Çenenizi kapatın! Dünya senin ölümünü kutlayacak! ABD'li fenomen Siyonistlere ateş püskürdü: Çenenizi ... Haberi Görüntüle

CUMHURİYETÇİLER DIŞ HARCAMALARDA AVANTAJLI

2024 seçimlerinde Cumhuriyetçi adaylar, dış harcamalar açısından Demokratlara karşı avantajlı bir konumda bulunuyor. Cumhuriyetçi aday Donald Trump’ı destekleyen süper PAC olan "Make America Great Again" komitesi, şu ana kadar 239 milyon dolarlık harcamayla en büyük dış harcama yapan grup konumunda. Demokratların adayı Kamala Harris’i destekleyen "Future Forward" komitesi ise 212 milyon doları aşkın bir harcama gerçekleştirdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading