ABD ve İsrail arasında ipleri geren güvenlik sorunu: İstihbarat belgeleri sızdırıldı! İran'a saldırı hazırlıkları ifşa oldu

ABD ve İsrail arasında ipleri geren güvenlik sorunu: İstihbarat belgeleri sızdırıldı! İran'a saldırı hazırlıkları ifşa oldu

İsrail’in İran’a yönelik askeri hazırlıklarını içeren ABD istihbarat belgelerinin, İran bağlantılı bir Telegram hesabına sızdırıldığı iddiaları uluslararası krize yol açtı. ABD-İsrail ilişkilerinde güven sorunu endişesi gündeme geldi.

Dünya

20.10.2024, 17:38

ABD ile İsrail arasında yeni bir güven krizine yol açabilecek bir gelişme, İran’a yönelik askeri saldırı hazırlıklarının yer aldığı iddia edilen ABD istihbarat belgelerinin sızdırılması oldu. İddialara göre, İran ile bağlantılı bir Telegram hesabı, İsrail’in İran’a karşı kapsamlı bir saldırı planladığına dair son derece gizli belgeleri paylaştı. Söz konusu belgelerin, ABD Ulusal Jeo-uzamsal İstihbarat Ajansı’na ait olduğu ve 15-16 Ekim tarihli planlamaları içerdiği öne sürüldü.

Telegram üzerinden yapılan paylaşımda, "ABD istihbaratından bir kaynak, İsrail’in İran’a yönelik saldırı hazırlıklarına dair çok gizli belgeleri bizimle paylaştı." ifadeleri kullanıldı. Bu iddialar, hem ABD hem de İsrail tarafında derin tartışmalara neden oldu.

Arnavutluk'ta tesisler hazır! İngiltere'nin tartışmalı göçmen modelini İtalya'da örnek aldı! Arnavutluk'ta tesisler hazır! İngiltere'nin tartışmalı göçmen modelini İtalya'da örnek aldı! Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN HAVA ÜSLERİNDE SALDIRI TATBİKATI YAPTIĞI İDDİALARI

Sızdırılan belgelerde, İsrail Hava Kuvvetleri’nin son dönemde İran’a yönelik askeri operasyon hazırlıkları kapsamında gerçekleştirdiği tatbikatlar ve mühimmat ikmali gibi stratejik detaylar yer alıyor. Belgeler, İsrail ordusunun savaş uçakları, insansız hava araçları ve karadan havaya füzelerle tatbikatlar yaptığına işaret ediyor. Bu tatbikatların olası bir İran saldırısına yönelik hazırlıkların bir parçası olduğu belirtiliyor.

Rafale balon avında! Çin casusları Asya ülkesini kızdırdı: ABD saflarına geçecekler! Rafale balon avında! Çin casusları Asya ülkesini kızdırdı: ABD saflarına... Haberi Görüntüle

İSRAİL VE ABD'DEN RESMİ AÇIKLAMALAR: "CİDDİ BİR GÜVENLİK SORUNU"

Sızıntı iddialarına ilişkin İsrail cephesinden de açıklamalar geldi. The Jerusalem Post'a konuşan ismi açıklanmayan bir İsrailli yetkili, İsrail savunma teşkilatının sızıntıdan haberdar olduğunu ve durumu çok ciddiye aldığını söyledi. Yetkili, bu durumun İsrail’in savunma politikalarını etkileyeceğini belirtti.

Öte yandan, CNN’e konuşan ABD’li yetkililer, olayın "son derece ciddi" olduğunu ancak sızıntının İsrail’in operasyonel planlarını etkilemeyeceğini düşündüklerini ifade etti. ABD’li yetkililer, istihbarat belgelerinin nasıl sızdırıldığına dair soruşturmanın sürdüğünü, belgelerin bir istihbarat çalışanı tarafından mı yoksa siber saldırı yoluyla mı ele geçirildiğinin araştırıldığını belirtti.

İsrail, Suriye'ye girdi! Tank mevzisi bile oluşturdu İsrail, Suriye'ye girdi! Tank mevzisi bile oluşturdu Haberi Görüntüle

UZMANLARDAN UYARI: "ABD-İSRAİL İLİŞKİLERİNDE GÜVEN SORUNU OLUŞABİLİR"

ABD eski Savunma Bakan Yardımcısı ve emekli CIA görevlisi Mick Mulroy, söz konusu sızıntıların ABD ile İsrail arasında gelecekte güven sorunlarına yol açabileceği değerlendirmesinde bulundu. Mulroy, iki ülke arasındaki güvenlik işbirliğinin böylesi bir olayla zarar görebileceğini ve bu durumun stratejik ittifaklara olumsuz yansımaları olabileceğini belirtti.

İsrail’in İran’a yönelik askeri planlarının ABD istihbaratından sızdırıldığı iddiaları, ABD-İsrail ilişkilerinde yeni bir krize yol açma potansiyeli taşıyor. Her iki ülke de sızıntıya ilişkin soruşturma başlatırken, olayın güvenlik ve diplomatik etkileri uzun süre tartışılacak gibi görünüyor.

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading