Yandex Metrica

ABD'de beyaz fosfor tartışması! Pentagon, Ukrayna'ya verilmesi konusunda ısrar etmiş

ABD'de beyaz fosfor tartışması! Pentagon, Ukrayna'ya verilmesi konusunda ısrar etmiş

ABD'de Ukrayna'ya fosfor mühimmatı verilmesi konusunda konusunda tartışma yaşandığı öne sürüldü. NBC'de yer alan habere göre Pentagon, defalarca ısrar etmesişne rağmen Ukrayna'ya fosfor mühimmatı verilmesini kabul ettiremedi.

Dünya

27.09.2024, 00:47

Rusya ile 2,5 yıldır savaşan ve başta ABD olmak üzere Batılı devletlerden aldığı askeri desteklerle ayakta kalan Ukrayna için yeni bir iddia daha ortaya atıldı. NBC'ye konuşan üç ABD'li yetkili, ABD'nin Ukrayna'ya savaş alanında kullanılmak üzere beyaz fosfor mühimmatı vermek istediğini belirtti.

İsmi açıklanmayan yetkililer, bu talebin ABD Savunma Bakanlığı yani Pentagon tarafından Beyaz Saray'a iletildiğini ancak Beyaz Saray'ın bu talebi defalarca reddettiğini söyledi. Haberde fosfor mühimmatının Rus birliklerine karşı değil ışık ve duman üretmek için kullanılmak istendiği öne sürüldü. 

Bakan Fidan Ürdün'de düzenlenecek Bakan Fidan Ürdün'de düzenlenecek "Gazze" toplantısında Filistin'in sesi olacak Haberi Görüntüle

BEYAZ FOSFOR ÖLÜMCÜL YANIKLARA NEDEN OLUYOR

Beyaz fosfor, anında tutuşan mumsu bir yapıya sahip. Çok yüksek sıcaklıkta yandığında söndürülmesi son derece zor olan bu madde yüzeylere, özellikle de giysilere veya cilde yapıştığında ölümcül yanıklara neden olabiliyor. Maddenin sarımsak gibi koktuğu, akciğerlere ve gözlere de zarar verdiği biliniyor. Yasaklı bu silah, İsrail tarafından defalarca kullanıldı. Gazze saldırılarında ve Lübnan'da bu maddeyi kullanan İsrail, hem can kayıplarına sebep olmuş hem de doğal alanlara zarar vermişti.

3,2 milyar dolarlık çifte oyun! Çin Amerika'nın arka bahçesine açılıyor: Dev proje için geri sayım başladı 3,2 milyar dolarlık çifte oyun! Çin Amerika'nın arka bahçesine açılıyor:... Haberi Görüntüle

RUSYA'DAN BEYAZ FOSFOR İDDİASI

Rus güvenlik güçleri geçtiğimiz nisanda Ukrayna ordusunun Artyomovsk yönünde beyaz fosfor kullandığını iddia etmişti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading