Yandex Metrica

ABD'de ırkçı cinayet! Polis, siyahi kadını sıcak su yüzünden vurdu

ABD'de ırkçı cinayet! Polis, siyahi kadını sıcak su yüzünden vurdu

ABD'de acil yardım hattını arayan siyahi bir kadın eve gelen polis tarafından vurularak öldürüldü. Olayla ilgili yayınlanan görüntüler ülkede büyük infiale neden oldu.

Dünya

24.07.2024, 09:09

ABD'de bir ırkçı cinayet daha işlendi. Illinois eyaletinin Springfield kentinde yaşayan 36 yaşındaki siyahi Sonya Massey, evinin etrafında biri olduğu gerekçesiyle acil yardım hattını aradı. İhbar üzerine eve gelen 2 polis, kadınla konuştu ve kendisinden kimlik istedi. Polis vücut kamera kayıtlarından alınan görütülerde Massey'in yerinden kalkarak ocakta içinde su kaynayan kabı eline aldığı ve polise "Seni İsa adına azarlıyorum" dediği duyuluyor. 

Bunun üzerine polis memurlarından birinin kadından uzaklaştığı görülürken diğerinin silahını kadına çektiği ve "Kabı yere bırak" diye bağırdığı görülüyor. Kadının bunun üzerine korkarak özür dileyerek eğildiği ve sonrasında elindeki kabı kaldırdığı, bunun ardından ise silah çeken polisin kadına 3 el ateş ettiği görülüyor. Kısa bir sessizliğin ardından kadını vuran polis Sean Grayson'un diğer polise "Elinde kaynar su ile üzerime geldi, kahretsin, başıma kaynar su dökülmesini istemiyorum." dediği işitiliyor.

Katil İsrail istedi 'Binance' yerine getirdi! Bitcoin şirketi Binance Filistinlilerin tüm varlıklarına el koydu! Katil İsrail istedi 'Binance' yerine getirdi! Bitcoin şirketi Binance Filistinlilerin... Haberi Görüntüle

KAÇ YIL CEZA ALACAK?

7 Temmuz gece yarısından sonra meydana gelen olayın ardından silahını ateşleyen 30 yaşındaki polis memuru Grayson görevinden alınmıştı. Savcılık tarafından "birinci derece cinayet, ateşli silahla saldırı ve görevini kötüye kullanma" iddialarıyla suçlanan polis, jüri tarafından suçlu bulunmuştu. Ölen kadının avukatı ise olaydan sonra basına yaptığı açıklamada maktulün akıl sağlığı sorunları bulunan 2 çocuk sahibi bir anne olduğunu belirterek, "Kurşuna değil yardıma ihtiyacı vardı." ifadesini kullanmıştı. Grayson, yargılanması sonucunda suçlu bulunursa cinayetten ömür boyu, ateşli silah ile darptan 6 ila 30 yıla, görevi kötüye kullanmaktan ise 2 ila 5 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalacak.

Habere Tepki Ver

0

1

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading