Yandex Metrica

ABD'de skandal karar! Cinayetle suçlanan siyahi imam, suçu ispat edilmediği halde idam edildi

ABD'de skandal karar! Cinayetle suçlanan siyahi imam, suçu ispat edilmediği halde idam edildi

Missouri eyaletinde cinayetle suçlanan ve masum olabileceği yönünde yeni kanıtlar sunulmasına rağmen idam edilen siyahi imam Marcellus "Halife" Williams, ABD'deki ölüm cezası uygulamalarına dair tartışmaları yeniden alevlendirdi.

Dünya

25.09.2024, 15:06

ABD’nin Missouri eyaletinde 1998 yılında işlenen bir cinayet nedeniyle ölüm cezasına çarptırılan siyahi imam Marcellus "Halife" Williams, savcıların yeni kanıtların masumiyetine işaret etmesine rağmen idam edildi. 55 yaşındaki Williams, yerel saatle 18.10’da Bonne Terre Hapishanesi’nde zehirli iğneyle infaz edildi.

ABD'de skandal karar! Cinayetle suçlanan siyahi imam, suçu ispat edilmediği halde idam edildi ABD'de skandal karar! Cinayetle suçlanan siyahi imam, suçu ispat edilmediği... Haberi Görüntüle

YENİ DNA KANITLARINA RAĞMEN İNFAZ KARARI

Savcılar, cinayetle ilgili yeni DNA bulgularının Williams’ın olay yerinde bulunan DNA örnekleriyle eşleşmediğini belirtirken, mahkeme bu kanıtların infaz kararını değiştirmek için yeterli olmadığını savundu. Mahkeme açıklamasında, mevcut kanıtların "ne alternatif bir failin varlığını gösterdiği ne de Williams'ın suçlu olduğunu tamamen dışladığı" ifade edildi.

Missouri Valisi Mike Parson ise, idamla ilgili yaptığı açıklamada, "Hiçbir jüri üyesi veya yargıç Williams'ın masumiyet iddiasını inandırıcı bulmadı." şeklinde konuştu. Vali Parson’ın bu açıklaması, idam karşıtlarının tepkisini çekerken, insan hakları savunucuları ve hukukçular bu kararın büyük bir adli hata olduğunu vurguladı.

İsrail'in ağır bombardımana tabi tuttuğu Lübnan'ın Başbakan Mikati konuştu: 'Uluslararası toplumu net tavır almaya davet ediyorum' İsrail'in ağır bombardımana tabi tuttuğu Lübnan'ın Başbakan Mikati konuştu: 'Uluslararası... Haberi Görüntüle

İNSAN HAKLARI ÖRGÜTLERİ VE TEMSİLCİLERİ TEPKİLİ

ABD’deki en büyük Müslüman hakları savunucu örgütlerinden Amerika-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR), Williams’ın idamını sert bir dille kınadı. CAIR, uzun süredir Williams’ın infazının durdurulması için yürüttüğü kampanyada 50 bin imza toplamıştı.

ABD Temsilciler Meclisi Üyesi Cori Bush da sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, Missouri Valisi Mike Parson’ı sert şekilde eleştirerek, "Bu gece masum bir adamın idam edilmesine utanç verici biçimde izin verdi. Bu kusurlu, ırkçı, insanlık dışı uygulamayı kesin olarak ortadan kaldırmalıyız. Kudretinle uyu, Marcellus Williams." ifadelerini kullandı.

Ay tutulması ne zaman olacak? Parçalı Ay tutulması Türkiye'den izlenebilecek mi? Ay tutulması ne zaman olacak? Parçalı Ay tutulması Türkiye'den izlenebilecek... Haberi Görüntüle

TARTIŞMALI YARGILAMA SÜRECİ

Marcellus Williams, 1998 yılında işlenen cinayet nedeniyle 2001’de ölüm cezasına çarptırıldı. Ancak yargılaması sırasında ortaya konan adli kanıtların eksikliği, savunma tanıklarının parayla tutulmuş olması ve jüri heyetinin büyük çoğunluğunun beyazlardan oluşması adil yargılama süreci açısından ciddi tartışmalara neden oldu. Özellikle 2017 yılında yapılan DNA tahlilinde Williams'ın cinayet mahallinde bulunan DNA örnekleriyle eşleşmemesi, davaya yönelik şüpheleri derinleştirmişti.

Williams’ın yargılaması esnasında parayla tutulmuş iki sanığın dinlenmesi, cinayete dair adli hiçbir kanıtın ortaya konulamaması ve tüm bunlara ek olarak 12 kişilik jüri heyetinin 11’inin beyazlardan oluşmasıırkçı tutum konusunda  tartışmalara neden olmuştu.

Çelik Kubbe Atina manşetlerinde! Öve öve bitiremediler: Türkler kuş uçurtmayacak! Çelik Kubbe Atina manşetlerinde! Öve öve bitiremediler: Türkler kuş uçurtmayacak! Haberi Görüntüle

MARCELLUS WILLIAMS NE İLE SUÇLANIYORDU?

Marcellus Williams 1998 yılında bir adliye muhabirini 1998 yılında öldürmekle suçlanıyordu. Yargılaması yıllardır devam eden Williams'ın 2017 yılında zehirli iğneyle idam edilmesine karar verilmiş fakat yine DNA raporlarına göre yeterli kanıta ulaşılamaması sebebiyle, iğneyle idam edilmesine 4 saat kala infaz durdurulmuştu.

İsrail'den broşür oyunu! Hizbullah Lübnanlıları uyardı! 'Barkod taraması yapmayın' İsrail'den broşür oyunu! Hizbullah Lübnanlıları uyardı! 'Barkod taraması yapmayın' Haberi Görüntüle

ABD'DE ÖLÜM CEZASINA YÖNELİK TEPKİLER ARTIYOR

Bu idam, ABD’de ölüm cezası uygulamalarına dair süregelen tartışmaları yeniden alevlendirdi. Özellikle ırksal eşitsizlikler, adil yargılama sürecindeki eksiklikler ve idam cezasının geri dönüşü olmayan sonuçları, insan hakları örgütleri ve hukuk çevreleri tarafından sık sık eleştiriliyor. Marcellus Williams’ın idamı da bu tartışmaların en güncel örneği olarak gündemdeki yerini koruyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

1

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading