ABD'de tuvalet kağıdı krizi: Market raflarını talan ettiler

ABD'de tuvalet kağıdı krizi: Market raflarını talan ettiler

Amerikalı vatandaşlar, liman işçilerinin grevi nedeniyle tuvalet kağıdı raflarını boşalttı. Sektör temsilcileri, grevden dolayı temininde sıkıntı yaşanabilecek ürünler arasında tuvalet kağıdının bulunmadığını belirtti.

Dünya

04.10.2024, 10:41

Amerika Birleşik Devletleri'nin doğusunda ve güneyindeki limanlarda çalışan işçilerin geçtiğimiz günlerde greve gitmişti. Sendika ile işverenler ücretler konusunda geçici anlaşmaya varınca söz konusu grev üçüncü günde son buldu. ABD medyasında yer alan haberlere göre; geçici anlaşmanın 6 yıl boyunca yaklaşık yüzde 61,5 oranında ücret artışına yönelik olduğu belirtildi.

ABD Başkanı Joe Biden da konuya ilişkin yazılı açıklama yaptı. Biden açıklamasında ülkenin doğusu ve güneyindeki limanlarında operasyonların yeniden başlaması için bir araya gelen ILA ve USMX'i tebrik etti.

Siyonistler 'İstenmeyen adam' ilan etmişti: Guterres'ten çarpıcı açıklama: Ateş cehenneme dönüşüyor Siyonistler 'İstenmeyen adam' ilan etmişti: Guterres'ten çarpıcı açıklama: Ateş cehenneme... Haberi Görüntüle

''GEÇİCİ ANLAŞMA, GÜÇLÜ SÖZLEŞME''

Biden, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"Bugün rekor ücret ve kolektif pazarlık sürecinin uzatılması konusunda varılan geçici anlaşma, güçlü bir sözleşmeye doğru kritik bir ilerlemeyi temsil ediyor." 

Vahşette sınır yok! İsrail askerleri, öldürdükleri Filistinlilerin cansız bedenini teklemeyerek çatıdan attı Vahşette sınır yok! İsrail askerleri, öldürdükleri Filistinlilerin cansız bedenini teklemeyerek... Haberi Görüntüle

TUVALET KAĞIDI KRİZİ

Grev 3 gün sonra sona erdi ama vatandaşlar, ABD genelindeki mağazaların tuvalet kağıdı raflarını boşalttı. Yetkililer, grevin tuvalet kağıdı ve şişe su gibi ürünlerin temininde büyük bir soruna neden olmayacağını belirtti.

Amerikan Orman ve Kağıt Derneği (AF&PA) Başkanı Heidi Brock, yaptığı açıklamada, mevcut liman grevine bağlanan "tuvalet kağıdı kıtlığı" haberlerinin farkında olduklarını ifade etti.

Üyelerinin ihracata devam edebilmeleri için Uluslararası Liman İşçileri Sendikası ile Birleşik Devletler Denizcilik İttifakını greve hızla son vermeye çağıran Brock, bu tür ürünlerin tedarikinde grev kaynaklı herhangi bir olumsuzluk beklenmediğini ifade etti.

Eski milletvekili Bob Seely Uyardı: Putin'in füzeleri Londra'yı hızla vurabilir! Eski milletvekili Bob Seely Uyardı: Putin'in füzeleri Londra'yı hızla vurabilir! Haberi Görüntüle

''DEMİR YOLU VE KAMYON KULLANILACAK''

Ülkede tuvalet kağıdı, kağıt havlu, peçete ve yüz temizleme mendili dahil kağıt ürünü talebinin yaklaşık yüzde 85'inin ABD'li üreticiler tarafından karşılandığına dikkati çeken Brock, "Kağıt mendil ürünleri yıl boyunca üretiliyor ve sevk ediliyor. AF&PA üyeleri bu temel ürünleri ABD'de üretmeye devam edecek ve ABD genelindeki raflara ulaşmalarını sağlamak için demir yolu ve kamyon kullanacak." ifadelerini kullandı.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading