ABD'deki sızıntı skandalı büyüyor! FBI'dan kritik açıklama geldi

ABD'deki sızıntı skandalı büyüyor! FBI'dan kritik açıklama geldi

FBI, İsrail'in İran'a yönelik bir saldırı hazırlığıyla ilgili çok gizli ABD istihbarat belgelerinin sızdırılmasıyla ilgili soruşturma başlattı. Sızıntı, ABD istihbarat camiasında son yıllarda yaşanan en ciddi güvenlik ihlallerinden biri olarak görülüyor.

Dünya

22.10.2024, 23:05

ABD'nin en yakın müttefiki İsrail'le ilgili çok gizli bilgileri İran'a sızdırması üzerine başlayan tartışmalar bitmiş değil. Bu sızıntı, potansiyel olarak İsrail'in bu ayın başındaki balistik füze saldırısı nedeniyle İran'a misilleme yapma planını bozmuş gibi görünüyor.

İsrail'in Türkiye'ye karşı planı var mı? Siyonist Herzog'dan Erdoğan'ın sözlerine yanıt İsrail'in Türkiye'ye karşı planı var mı? Siyonist Herzog'dan Erdoğan'ın sözlerine... Haberi Görüntüle

İRAN'A YAKIN KANALA VERİLDİ

"Middle East Spectator" adlı bir Telegram kanalı, geçtiğimiz hafta ABD istihbarat camiasındaki bir kaynaktan İsrail'in İran'a saldırı hazırlıklarına ilişkin belgeler aldığını iddia etmiş ve belgeleri yayınlamıştı. Söz konusu Telegram kanalının rutin olarak İran yanlısı içerik yayınlaması bir anlam daha ifade ediyor. Belgelerin bu kanala sızdırılması belgelerin İran'a sızdırılması demek olarak yorumlanıyor.

Belgeler arasında, Savunma Bakanlığı Ulusal Jeo-Uzaysal İstihbarat Teşkilatı'nın (NGA) geçen hafta ABD istihbarat topluluğu içinde dağıtıldığı iddia edilen bir görsel istihbarat raporu da yer alıyor. Raporda, ABD sinyal istihbaratına göre İsrail Hava Kuvvetlerinin, İran'a yönelik olası bir saldırı için eğitilmiş istihbarat uçakları ve muhtemelen savaş uçaklarının da dahil olduğu büyük bir tatbikat yaptığı belirtiliyor.

Mısır'dan yürek hoplatan doğalgaz teklifi! Türkiye'nin kapısını çaldılar: O gemiyi bize verin! Mısır'dan yürek hoplatan doğalgaz teklifi! Türkiye'nin kapısını çaldılar: O gemiyi... Haberi Görüntüle

FBI'DAN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili açıklama yapan bir FBI sözcüsü, "FBI, gizli belgelerin sızdırıldığı iddiasını araştırıyor ve Savunma Bakanlığı ve istihbarattaki ortaklarımızla yakın işbirliği içinde çalışıyor. Bu devam eden bir soruşturma olduğu için başka yorumumuz yok" dedi.

ABD'li yetkililerin İsrail'i koşulsuz destekleyen Biden yönetiminin Netanyahu hükümetine sızıntıyı son derece ciddiye aldığını ve böyle bir ihlalin bir daha asla yaşanmamasını sağlamak için adımlar attığını açıkça ifade ettiğini söyledi.

Beyaz Saray sözcüsü John Kirby pazartesi günü gazetecilere verdiği demeçte, Başkan Biden'ın sızıntı konusunda "derin endişe duyduğunu" ve "soruşturma çabalarının ilerleyişini aktif olarak izleyeceğini" söylemişti.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

1

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading