Yandex Metrica

Sitede Ara

ABD'den Gazze'de ateşkes açıklaması: Müzakerelerde en zor aşamaya gelindi

ABD'den Gazze'de ateşkes açıklaması: Müzakerelerde en zor aşamaya gelindi

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Gazze'de ateşkes için müzakerelerin sürdüğünü, hala bazı sorunların çözülmesi gerektiğini belirterek, "Müzakerelerde son aşamaya gelindi. Ama son aşamanın da en zor aşama olduğunun bilincindeyiz." dedi.  

Dünya

20.07.2024, 09:46

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Gazze Şeridi'nde ateşkes için yürütülen müzakerelerde son aşamaya gelindiğini söyledi. 

Soykırımcı İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırıları ateşkes müzakerelerine rağmen devam ediyor. Blinken, Washington'da düzenlenen "2024 Aspen Güvenlik Forumu"nda konuştu. Ateşkes için anlaşmayı tamamlamak istediklerini belirten Blinken, sadece anlaşma sağlanmasının da yeterli olmayacağına işaret etti. Blinken, anlaşma sağlandıktan sonra "bir sonraki gün" için de plan yapılması gerektiğini dile getirdi.

İsrail'de son dakika istifa kararı: Kara Kuvvetleri Komutanı görevini bıraktı! İsrail'de son dakika istifa kararı: Kara Kuvvetleri Komutanı görevini bıraktı! Haberi Görüntüle

"İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜM TEK SEÇENEK"

Anlaşmanın ardından "bir boşluk" oluşmaması gerektiğinin altını çizen Blinken, "Hamas'ın geri dönmesi ya da İsrail'in Gazze'yi işgalini uzatması, gerçi uzatmak istemediklerini söylüyorlar, ya da kanunsuzluk kabul edilemez." diye konuştu.

Blinken, Gazze'de ateşkes için müzakerelerin sürdüğünü, hala bazı sorunların çözülmesi gerektiğini vurgulayarak, "Müzakerelerde son aşamaya gelindi. Ama son aşamanın da en zor aşama olduğunun bilincindeyiz." şeklinde konuştu. İki devletli çözümün tek seçenek olduğunu ifade eden Blinken, İran ve Hamas'ın buna güçlü bir şekilde karşı çıktığını savundu.

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

1

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading