ABD'den gecikmeli tepki: Netanyahu'nun ABD halkı için kullandığı 'kullanışlı aptallar' sözüne Beyaz Saray'dan cevap geldi

ABD'den gecikmeli tepki: Netanyahu'nun ABD halkı için kullandığı 'kullanışlı aptallar' sözüne Beyaz Saray'dan cevap geldi

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde yaptığı konuşma sırasında İsrail'in Gazze'deki saldırılarını protesto eden Amerikalılara yönelik olarak sarf ettiği  "İran'ın kullanışlı aptalları" ifadesi tartışılmaya devam ediyor. Tartışmaya geç de olsa Beyaz Saray da katıldı.

Dünya

26.07.2024, 08:03

ABD siyasi tarihinin en kara günlerinden biri dün yaşanmıştı. 7 Ekim'den bu yana Gazze'de 40 bine yakın masum Filistinlinin öldürülmesinden sorumlu olan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Kongre'de bir konuşma yapmış ve akıl almaz yalanlar söylemişti. Bu yalanlara gerek Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tek tek cevap vermişti. Kendisinin Washington'a ayak basmasından itibaren başlayan protestolar, Kongre'de konuşma yaptığı sırada da devam etmişti. Gazze kasabını  ağzından çıkan tüm cümleler senatörlerce avuçları patlayana kadar alkışlanmış ve bu alkışlar onlarca kez tekrar etmişti.  

Son noktada Netanyahu'nun söylediği yalanlara ek olarak kullandığı bir ifade dünden beri tartışılıyor. Netanyahu'nun kendisini protesto eden ABD'lilere yönelik olarak kullandığı "İran'ın kullanışlı aptalları" sözü geç de olsa Beyaz Saray'a ulaştı! Söz konusu söze ilişkin olarak değerlendirmede bulunan Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Direktörü John Kirby, bu sözü talihsiz ve yanlış bir düşünce diyerek reddetti.

Netanyahu'nun ifadesini doğru bulmadıklarını söyleyen Kirby, "İran elbette bazı protestocuların fonlanmasına katkıda bulunmuştur. Ancak herkesi bu fırça ile boyamak talihsiz ve yanlış bir düşüncedir. Buradaki gösterilerin büyük bölümü barışçıl gösterilerdi ve organikti." dedi. Netanyahu yönetimine yönelik ülkesinde düzenlenen protestoları demokrasinin bir gereği olarak değerlendiren Kirby, bunun insanların gerçek endişelerinin bir yansıması olduğunu belirtti. 

Sosyal medyaya yeni kurbanlar! 19 öğrenci TikTok meydan okumasında kendine zarar verdi Sosyal medyaya yeni kurbanlar! 19 öğrenci TikTok meydan okumasında kendine... Haberi Görüntüle

NETANYAHU NE DEMİŞTİ?

Binyamin Netanyahu, ABD'deki Filistin destekçisi göstericileri ağır ifadelerle eleştirmiş ve İran'ın göstericileri fonladığını iddia ederek ABD halkına yönelik olarak "Resmi olarak İran için kullanışlı aptallara dönüşmüş durumdasınız." ifadesini kullanmıştı.

Malatya sallandı Siyonistler bayram etti: Malatya sallandı Siyonistler bayram etti: "Yerle bir ol Türkiye" Haberi Görüntüle

MATHEW MILLER'DEN AÇIKLAMA

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, düzenlediği basın toplantısında Netanyahu'nun ABD'deki İsrail karşıtı protestocuların İran tarafından desteklendiği iddiasıyla ilgili soruya da cevap verdi. Miller, "Amerika'daki protestocuların büyük çoğunluğunun emirleri İran'dan almadığını ve İran'dan destek alabilecek insanların çoğunun bunun nereden geldiğini bile bilmediğini anlıyoruz." cevabını verdi.

Miller, Netanyahu'nun Amerikalı göstericiler için kullandığı "İran'ın kullanışlı aptalları" ifadesiyle ilgili yorum yapmaktan kaçındı ve "Her zamanki gibi (İsrail) Başbakanının söylediği belirli şeylere yanıt vermeme kuralını benimseyeceğim." diye konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

1

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading