Yandex Metrica

ABD'den İsrail'e Hizbullah desteği: Çatışma halinde tam destek vereceğiz

ABD'den İsrail'e Hizbullah desteği: Çatışma halinde tam destek vereceğiz

7 Ekim'den bu yana soykırım sponsoru olan ABD'den İsrail'e Hizbullah desteği geldi. İsrail medyasında yer alan habere göre ABD, Lübnanlı Şii örgüt Hizbullah ile geniş çaplı bir çatışma çıkması durumunda İsrail'e askeri yardım sağlamaya hazır. 

Dünya

22.06.2024, 17:44

İlgili açıklama Washington'da İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi başkanı Tzachi Hanegbi ile Stratejik Planlama Bakanı Ron Dermer arasındaki görüşme sırasında yapıldı.

Yayında ayrıca Hanegbi ve Dermer'in Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ile görüştüğü de belirtiliyor. Toplantının gündeminde İran'ın nükleer programı ve İsrail sınırındaki gerilimi azaltmanın yolları yer alıyor.

Biden’dan Trump düellosu sonrası ilk açıklama: 'Diktatörlere karşı duracağız' Biden’dan Trump düellosu sonrası ilk açıklama: 'Diktatörlere karşı duracağız' Haberi Görüntüle

ABD'DEN İSRAİL'E HİZBULLAH DESTEĞİ

CNN'in haberine göre ABD'li yetkililer, Hizbullah'ın Demir Kubbe de dahil olmak üzere İsrail'in kuzeydeki hava savunmasını delebileceğinden ciddi şekilde endişe duyuyor. Bu, ABD'nin İsrail'e desteğini daha da önemli hale getirecek.

İsrail ordusu ve Hizbullah, Gazze Şeridi'nde savaşın başladığı 7 Ekim 2023'ten bu yana neredeyse her gün sınır çatışmalarına karışıyor. Haziran başından bu yana aralarındaki çatışmalar yoğunlaştı. 19 Haziran'da İsrail ordusunun komutanlığı, Lübnan'da Hizbullah'a karşı bir kara operasyonuna ilişkin operasyonel planı onayladı ve kuzeydeki birlik grubunun savaşa hazır olma durumunun artırılmasının devam ettiğini duyurdu.

Donald Trump'tan Biden'a tepki: Bizi üçüncü dünya savaşına sürükleyecek Donald Trump'tan Biden'a tepki: Bizi üçüncü dünya savaşına sürükleyecek Haberi Görüntüle

MÜLTECİ KAMPINA SALDIRI

Öte yandan katil İsrail ordusu Şati Mülteci Kampı ile Tuffah Mahallesi’ne bombalı saldırı düzenledi. Saldırıda 42 masum sivil hayatını kaybetti. 

Gazze'deki hükümet yetkililerinin basına yaptığı açıklamaya göre, İsrail ordusu, Şati Mülteci Kampı ile Tuffah Mahallesi'ne hava saldırıları düzenledi. Saldırılarda ilk belirlemelere göre, Şati Mülteci Kampı'nda 24 ve Tuffah Mahallesi'nde 18 Filistinli yaşamını yitirdi, çok sayıda Filistinli de yaralandı.

Habere Tepki Ver

1

1

0

1

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading