Yandex Metrica

ABD'den İsrail'e soykırım desteği! 3,5 milyar dolarlık katliam silahı verilecek

ABD'den İsrail'e soykırım desteği! 3,5 milyar dolarlık katliam silahı verilecek

Gazze Şeridi'ndeki soykırımın ortaklarından olan ABD, İsrail'i desteklemeye devam ediyor. ABD'nin, İsrail'e silah ve askeri teçhizat alımı için 3,5 milyar dolarlık destek ödemesi yapacağı bildirildi.

Dünya

10.08.2024, 00:30

İsrail'in Gazze Şeridi'nde kullandığı askeri teçhizatın büyük bir kısmını aldığı ABD'den skandal bir destek daha geldi. ABD, soykırımcı İsrail'i desteklemeyi sürdürüyor. 

ABD merkezli CNN'e konuşan Savunma Bakanlığına yakın kaynaklar, ABD'nin İsrail'e silah ve teçhizat alımında kullanılmak üzere 3,5 milyar dolar destek ödemesi yapacağını duyurdu.

Çilekeş hamsiler depresyonda! Antidepresan kullanımı psikolojilerini bozdu: Toplu intihar olayları arttı Çilekeş hamsiler depresyonda! Antidepresan kullanımı psikolojilerini bozdu: Toplu intihar olayları... Haberi Görüntüle

İSRAİL'E 3,5 MİLYAR DOLARLIK ASKERİ DESTEK

Yardımın öncelikli nedeninin İran ile İsrail arasında bölgede artan gerilimin önlenmesi adına yapılacağı söylenirken, 3,5 milyar dolarlık desteğin ABD Kongresi tarafından onaylanmasının hemen ardından İsrail'e verileceği belirtildi.

İsrail'in, Tahran'da Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye ve Hizbullah Komutanı Şükri suikastları sonrası İran'ın olası misilleme tehdidi karşısında hazırlıklı olmasının sağlanacağı bildirildi.

Savaşmaya hazır! TR-3 paketine sahip ilk F-35 piyasaya sürülecek Savaşmaya hazır! TR-3 paketine sahip ilk F-35 piyasaya sürülecek Haberi Görüntüle

BİDEN, ASKERİ FİNANSMAN VERMEYİ PLANLIYOR

Ek finansman ayrıca Pentagon'un kendi stoklarından çekip çok daha hızlı bir zaman çizelgesinde doğrudan İsrail'e gönderebileceği milyarlarca dolar değerinde ekipman tahsis etti.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Biden yönetiminin İsrail'e milyarlarca dolarlık askeri finansman vermeyi planladığını da açıkladı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading