Yandex Metrica

ABD'den Maduro'ya çarpıcı teklif: 'Başkanlığı bırak bize sığın'

ABD'den Maduro'ya çarpıcı teklif: 'Başkanlığı bırak bize sığın'

Latin Amerika ülkelerinden Venezuela'da geçtiğimiz ay yapılan seçimleri kazanan Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya ABD'den çarpıcı bir teklif geldi. 

Dünya

12.08.2024, 01:53

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, seçimleri yeniden kazanmasının ardından ABD'nin hedefi haline gelmişti. ABD basını, Biden yönetiminin Maduro'ya sığınma teklif ettiğini öne sürdü. 

Amerikan Wall Street Journal (WSJ) gazetesi, ABD Başkanı Joe Biden hükümetinin, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya başkanlıktan feragat etmesi karşılığında siyasi sığınma teklifinde bulunduğunu ileri sürdü.

WSJ'nin Beyaz Saray'daki kaynaklarına dayandırdığı haberinde, ABD'nin, "gelecekte adli suçlamalarla karşı karşıya kalacak" Maduro ve hükümetinin üst düzey yetkililerini, siyasi sığınma karşılığında, ocaktaki yeni devlet başkanlığı dönemi öncesinde istifa etmeleri için ikna etmeye çalıştığı belirtildi.

Türkiye'yi vuracağız demişlerdi: Asya ülkesi milyarlarca dolarlık savunma projesini onayladı! Türkiye'yi vuracağız demişlerdi: Asya ülkesi milyarlarca dolarlık savunma projesini onayladı! Haberi Görüntüle

VENEZUELA'YA İADE ETMEME GARANTİSİ

Gazeteye açıklamalarda bulunan kaynaklardan biri, Maduro ve üst düzey hükümet yetkililerinin "gelecekte ülkenin adli makamlarınca yargılanmaları durumunda, Venezuela'ya iade etmeme garantisi" de verildiğini ifade etti.

Haberde, ABD ile Maduro hükümeti arasındaki "gizli görüşmelerin", 28 Temmuz'daki seçimlerde kendilerinin açık farkla kazandığını ileri süren ve seçim sonuçlarını reddeden muhalefet için de umut ışığı olduğu belirtildi.

ABD ile Venezuela arasında geçen yıl Katar'ın başkenti Doha'da yapılan "gizli anlaşma"nın yapıldığı görüşmelerde de "Maduro'nun görevi bırakması" konusunun gündeme geldiği aktarılan haberde, Venezuela Devlet Başkanı'nın bu konuyu görüşmeye yanaşmadığı kaydedildi.

Maduro, geçen hafta, ABD ile varılan ve Katar'da imzalanan "gizli anlaşmaya" dair belgeleri sosyal medyada paylaşmıştı. Paylaşımda yer alan belgelerde, Biden yönetimiyle Maduro yönetiminin ülkedeki devlet başkanı seçimine muhalefetin katılması ve seçimlere "bağlı kalınması" halinde ABD'nin Venezuela'ya petrol, bankacılık ve altın sektörlerindeki yaptırımlarını kaldırma konusunda anlaşmaya vardığı belirtilmişti.

Nicolas Maduro, 9 Ağustos'ta düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, ABD'ye yönelik, "Venezuela'nın içişlerine karışmayın. Bu sizden tek isteğim." ifadesini kullanmıştı.

İzmir'den sonra o ülkede milyonlarca ölü balık: Turizm büyük darbe aldı İzmir'den sonra o ülkede milyonlarca ölü balık: Turizm büyük darbe... Haberi Görüntüle

VENEZUELA'DAKİ SEÇİMLER

Venezuela'da 28 Temmuz'da devlet başkanı seçimi düzenlenmişti.

Venezuela Seçim Konseyinin açıkladığı sonuçlara göre, Nicolas Maduro yüzde 51,20 ile devlet başkanı seçimini 3. kez kazanmıştı.

Seçimin tamamlanmasının ardından 29 Temmuz'da açıklama yapan muhalefet, Ulusal Seçim Konseyi verilerinin doğru olmadığını ve sonuçlara hile karıştığını öne sürmüştü.

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading