Yandex Metrica

ABD'den savaş çağrısı gibi açıklama: Çin nükleer denizaltısı batırıldı!

ABD'den savaş çağrısı gibi açıklama: Çin nükleer denizaltısı batırıldı!

ABD'den yapılan açıklamada "Çin'in inşa ettiği nükleer enerjiyle çalışan saldırı denizaltılarının sonuncusu da batırıldı" denildi. Pekin cephesinden konuyla ilgili bir açıklama henüz gelmezken, Amerika'dan gelen bu alaycı açıklamanın savaş sebebi olabileceği duyuruldu.

Dünya

27.09.2024, 13:53

Üst düzey bir ABD savunma yetkilisine göre, Çin'in nükleer güçle çalışan saldırı denizaltılarının sonuncusu birkaç ay önce batırıldı; bu, askeri yeteneklerini genişletmeye çalışan Pekin'i potansiyel olarak utandıracak bir gelişme olarak aktarıldı.

Çin halihazırda 370'den fazla gemiyle dünyanın en büyük savaş gemisine sahip ve yeni nesil nükleer kapasiteli denizaltıların üretimine başladı.

Rusya Çin askeri tesisini bombaladı! Dünyanın en büyük uçak motorları burada üretiliyordu Rusya Çin askeri tesisini bombaladı! Dünyanın en büyük uçak motorları... Haberi Görüntüle

ÇİN DENİZALTISI BATTI

İsmini vermek istemeyen ABD'li yetkili, yeni nükleer enerjili saldırı denizaltısının Mayıs ve Haziran ayları arasında bir iskele yanında battığını söyledi. Batmasına neyin yol açtığı ya da nükleer yakıtla dolu olup olmadığı belli değil.

Aynı kaynak, "Mürettebat eğitimi ve malzeme kalitesiyle ilgili bariz soruların yanı sıra, olay, PLA'nın hesap verebilirlik düzeyi ve uzun süredir yolsuzlukla boğuşan Çin'in savunma endüstrisi üzerindeki gözetimi hakkında daha derin endişelere yol açıyor" diye ekledi.

Sözlerine devam eden ABD'li yetkili, "PLA'nın batmayı örtbas etmeye çalışması sürpriz değil" dedi.

İngiltere'den flaş yaptırım kararı: Rusya'nın hedeflerine darbe! İngiltere'den flaş yaptırım kararı: Rusya'nın hedeflerine darbe! Haberi Görüntüle

HEDEF 80 NÜKLEER DENİZALTI

Çin'in Washington büyükelçiliği yorum talebine yanıt vermedi. Haber ilk olarak Wall Street Journal'da yer aldı.

Haziran ayında Planet Labs'tan alınan uydu görüntüleri, denizaltının yanaşması beklenen Wuchang tersanesindeki vinçleri gösteriyor.

Pentagon'un Pekin'in askeri yeteneklerine ilişkin raporuna göre, 2022 yılında Çin'in altı nükleer güçle çalışan balistik füze denizaltısı, altı nükleer güçle saldırı denizaltısı ve 48 dizel motorlu saldırı denizaltısı vardı. ABD Savunma Bakanlığı'nın tahminlerine göre denizaltı kuvvetinin 2025'te 65'e, 2035'te ise 80'e çıkması bekleniyor.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading