Yandex Metrica

ABD'den son dakika açıklaması: 'İran destekli Husi füzesini ve fırlatıcısını imha ettik

ABD'den son dakika açıklaması: 'İran destekli Husi füzesini ve fırlatıcısını imha ettik

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı, yaptığı açıklamada İran destekli Husi füzesinin ve fırlatıcısının imha edildiğini duyurdu.

Dünya

03.08.2024, 21:58

Hamas Büro Başkanı İsmail Haniye'ye başkent Tahran'da düzenlenen suikast sonrası İran, İsrail'i tehdit etmiş ve misilleme yapacağını duyurmuştu. BM'ye de bilgi veren İran, 51. maddeden doğan misilleme ve meşru müdafaa hakkını kullanacağını bildirmişti. İran'ın İsrail'e doğrudan mı yoksa vekil güçler aracılığıyla mı karşılık vereceği merakla beklenirken Kızıldeniz'de önemli bir gelişme yaşandı.

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Yemen'in Husi kontrolündeki bölgesinde İran destekli bir Husi füzesini ve fırlatıcısını imha ettiklerini duyurdu.

CENTCOM'dan yapılan açıklama şu şekilde:

"Geçtiğimiz 24 saat içinde ABD Merkez Komutanlığı (USCENTCOM) güçleri, Yemen'in Husi kontrolündeki bölgesinde İran destekli bir Husi füzesini ve fırlatıcısını başarıyla imha etti.

Bu silahların bölgedeki ABD ve koalisyon güçleri ile ticari gemilere yönelik yakın bir tehdit oluşturduğu belirlendi. Bu eylemler, seyrüsefer özgürlüğünü korumak ve uluslararası suları daha güvenli ve emniyetli hale getirmek için yapıldı."

Milyarderler buradan arsa alıyor! Bilim insanları açıkladı: Dünyanın sonu geldiğinde bu 5 ülke ayakta kalacak! Milyarderler buradan arsa alıyor! Bilim insanları açıkladı: Dünyanın sonu geldiğinde... Haberi Görüntüle

İSMAİL HANİYE'NİN ŞEHİT EDİLMESİ

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, İran'ın yeni Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın yemin törenine katılmak için başkent Tahran'a gelmişti. 31 Temmuz sabaha karşı İran Devrim Muhafızları Ordusu tarafından yapılan açıklamayla Haniye'ye suikast düzenlendiği ve Hamas başkanının şehit olduğu duyuruldu. Tahran'da kaldığı konuta düzenlenen suikastla şehit olan Haniye, 6 Mayıs 2017'de Halid Meşal'in yerine seçilmişti. Haniye'ye düzenlenen suikasttan İsrail sorumlu tutuluyor.

Rusya ile Fransa arasında Durov gerginliği! Nota verildi Rusya ile Fransa arasında Durov gerginliği! Nota verildi Haberi Görüntüle

KIZILDENİZ'DEKİ GERGİNLİK

Yemen'de İran'ın desteklediği Husiler, İsrail'in Gazze'deki saldırılarına tepki gerekçesiyle 31 Ekim 2023'ten bu yana Yemen açıklarında İsrailli şirketlere bağlı olduğunu belirttikleri ticari gemilere el koyuyor, bazılarına da insansız hava araçları ve füzelerle saldırıyor.

Husilerin eylemleri nedeniyle çok sayıda gemicilik şirketi, Kızıldeniz'deki seferlerini durdurma kararı aldı.

ABD, küresel deniz ticareti güvenliğinin tehlikeye girdiği gerekçesiyle 18 Aralık 2023'te bir grup ülkenin katılımıyla Husi güçlerine karşı "Refah Muhafızı Operasyonu" adında çok uluslu "deniz görev gücü" oluşturulduğunu açıkladı.

ABD ve İngiltere'nin Yemen'de kontrollerinde bulunan bölgelere saldırısı üzerine Husiler, bu ülkelerin tüm gemilerini hedef alacağını duyurdu.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading