Yandex Metrica

Sitede Ara

ABD'den soykırıma bir destek daha: 164,6 milyon dolarlık satışa onay

ABD'den soykırıma bir destek daha: 164,6 milyon dolarlık satışa onay

ABD, soykırım ortağı İsrail'e destek vermeye devam ediyor. İşgal devletinin 7 Ekim'den beri Gazze'yi bombalarken kullandığı tüm ekipmanları sağlayan ABD'ye öldürülen on binlerce sivil az gelmiş görünüyor. Daha fazla kan isteyen Binyamin Netanyahu'nun bu isteğine son model silahlaarıyla destek olan ABD, Gazze kasabının görevini yapmasından adeta zevk alıyor. Bu çerçevede 7 Ekim'den bu yana yaptığı askeri yardımlar kesintisiz olarak sürdürülürken bunlara bir yenisi daha eklendi. Dışişleri Bakanlığı, İsrail'e 164,6 milyon dolar değerinde askeri ekipman satışına onay verdi.

Dünya

13.09.2024, 01:34

Batı dünyasından ve özellikle ABD'den aldığı silahlarla Gazze'de dünyanın gmrüp görebileceği en hunhar saldırıları yapan, bölgeyi kan deryasına çeviren işgal devleti İsrail, silahsız ve ekipmansız kalmıyor. ABD Dışişleri Bakanlığı, İsrail'e 164,6 milyon dolar değerinde askeri alanda kullanılacak ağır hizmet tank römorkları ve ilgili ekipmanlarının satışına onay verdi.

İlgili satışa ilgili açıklama yapan Savunma Güvenlik İşbirliği Ajansı, Kongre'ye bu satış kararını bildiren gerekli sertifikanın verildiği belirtildi. Yapılan açıklamada talebin İsrail'den geldiği ve bu talebin Dışişleri Bakanlığı tarafından onaylandığı bildirildi. Teslimata ilişkin de bilgi verilen açıklamada ilk teslimatın 2027'de olmasının öngörüldüğü bildirildi. 

İsrail'e yapılacak bu satış onayının zamanlaması ise manidar. Aynı zamanda ABD vatandaşı olan Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi, geçtiğimiz hafta Batı Şeria'da İsrail keskin nişancısı tarafından hedef alınmış ve başından vurularak öldürülmüştü.

Ne Çin, ne ABD! Bu gurur Türkiye'nin: Dünyanın en büyük SİHA tedarikçisi olduk! Ne Çin, ne ABD! Bu gurur Türkiye'nin: Dünyanın en büyük... Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN GAZZE'DEKİ KATLİAMI

İşgalci ve soykırımcı İsrail ordusu, 7 Ekim'den bu yana Gazze'de 17 bine yakın çocuğu ve 11 binden fazla kadını öldürdü. Toplamda 41 bini aşkın Filistinliyi katleden işgalciler, tarihin en büyük soykırımlarından birine imza atmış durumda. 

Gazze'de 95 bini aşkın da yaralı var. Yaralılar, tedaviden mahrum biçimde sağlıksız şartlarda yaşam mücadelesi veriyor. Yerinden edilmiş 2 milyona yakın kişi de yiyecek, su ve ilaç sıkıntısıyla karşı karşıya. Uluslararası kamuoyundan gelen tüm uyarılara rağmen saldırılarını ve katliamlarını durdurmayan İsrail, başta ABD olmak üzere Batı dünyasından almaya devam ettiği silahlarla Gaze'deki katliamını sürdürüyor. İsrail ayrıca 7 Ekim'den bu tana Batı Şeria'daki baskınlarını da artırmış durumda.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

1

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading