ABD'den timsah gözyaşları! TUSAŞ'a yönelik saldırıya zoraki kınama

ABD'den timsah gözyaşları! TUSAŞ'a yönelik saldırıya zoraki kınama

Beyaz Saray, TUSAŞ'a yönelik terör saldırısını kınadı. Yapılan açıklamada  "Kalplerimiz, Ankara-Türkiye'deki korkunç terör saldırısının kurbanlarıyla beraber." denildi. Terör örgütlerini kuran, destekleyen ve besleyen ABD'nin yaptığı kınama açıklaması timsah gözyaşları olarak değerlendiriliyor.

Dünya

23.10.2024, 21:36

Ortadoğu'da tüm kötülüklerin anası ve tüm kötülerin hamisi rolünde olan ABD, bugün Türkiye'nin başkentinde düzenlenen terör saldırısını kınadı. PKK, YPG, PYD, SDG, DEAŞ ve diğer terör örgütlerini besleyip büyüten ABD, Türkiye'nin kalbinde düzenlenen terör eylemine ilişkin pek de inandırıcı olmayan üzüntü dolu açıklamalar yaptı. 

İsrail'de katliamın bedeli günlük 133 milyon dolar! Bu değirmenin suyu nereden geliyor? İsrail'de katliamın bedeli günlük 133 milyon dolar! Bu değirmenin suyu... Haberi Görüntüle

"GÜÇLÜ ŞEKİLDE" KINADI

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada TUSAŞ'a yönelik terör saldırısını "güçlü şekilde" kınadıkları ve dualarının Türk halkıyla beraber olduğu belirtildi. Günlük basın brifinginde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, Kahramankazan'da düzenlenen ve 5 vatandaşımız şehit olduğu, 22 vatandaşımızın ise yaralandığı TUSAŞ'a yönelik terör saldırısınını kınadı. Kirby,  "Kalplerimiz, Ankara-Türkiye'deki korkunç terör saldırısının kurbanlarıyla beraber. Türk yetkililer olayı olası bir terör saldırısı olarak soruşturduklarını belirtti, henüz saldırının motivasyonunu ve arkasında tam olarak kimlerin olduğunu bilmiyoruz ancak bu şiddet olayını güçlü şekilde kınıyoruz." dedi.

Beyaz Saray yetkilisi, "bu zor günlerde" dualarının, saldırıdan etkilenen kişiler, onların aileleri ve Türk halkıyla beraber olduğunu söyledi.

Türk İHA'sı efsane oldu! O ülkeden Türkiye'ye TB2 teşekkürü: Minnettarız Türk İHA'sı efsane oldu! O ülkeden Türkiye'ye TB2 teşekkürü: Minnettarız Haberi Görüntüle

ABD'NİN ANKARA BÜYÜKELÇİLİĞİ: "TÜRKİYE'NİN YANINDAYIZ"

TUSAŞ saldırısına yönelik bir açıklama da ABD'nin Ankara Büyükelçiliğinden geldi. ABD'nin Türkiye'nin yanında olduğu belirtilen açıklamada, "ABD olarak bugün meydana gelen terör saldırısını şiddetle kınıyor, saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine taziyelerimizi iletiyor ve yaralılara acil şifalar diliyoruz." ifadesine yer verildi.

Türkiye için ilhak planı! Siyonistler Türkiye'den arazi pazarlamaya başladı: İşgal manifestosu gibi broşür Türkiye için ilhak planı! Siyonistler Türkiye'den arazi pazarlamaya başladı: İşgal... Haberi Görüntüle

BLINKEN DA KINADI

Bir kınama da ABD Dışişleri Bakanı Blinken'dan geldi. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, "ABD, müttefikimiz Türkiye'nin yanındadır ve bugünkü terör saldırısını şiddetle kınamaktadır. Düşüncelerim kurbanlar ve aileleriyle birlikte" dedi.

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading