Yandex Metrica

ABD'den Türkiye açıklaması: 'Türkiye, güvenlik sorunlarıyla başa çıkmada yakın ortağımız'

ABD'den Türkiye açıklaması: 'Türkiye, güvenlik sorunlarıyla başa çıkmada yakın ortağımız'

ABD Dışişleri Bakanlığı İdari İşler Müsteşarı ve Siyasi İşler Müsteşar Vekili John Bass, "İster lider düzeyinde, ister resmi delegasyonlar arasındaki etkileşimlerde olsun, Türk hükümetiyle İttifak (NATO) aracılığıyla kolektif güvenliğimizi etkileyen çeşitli konuların yanı sıra bir dizi başka güvenlik sorunu hakkında da görüşmelerimizi sürdürmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz." dedi.

Dünya

24.06.2024, 23:05

ABD'de gelecek ay yapılacak NATO Zirvesi öncesi, Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlediği çevrim içi basın toplantısında Anadolu Ajansı muhabirinin sorusuna cevap veren  ABD Dışişleri Bakanlığı İdari İşler Müsteşarı ve Siyasi İşler Müsteşar Vekili John Bass, Türkiye'nin kendileri ve NATO için son derece önemli bir müttefik olduğunu vurgukayarak NATO toplantısı çerçevesinde Türk mevkidaşlarıyla masaya oturmayı "sabırsızlıkla" beklediklerini söyledi.

Meydanlar doldu taştı: On binlerce İsrailli hep bir ağızdan Netanyahu'nun istifasını istedi Meydanlar doldu taştı: On binlerce İsrailli hep bir ağızdan Netanyahu'nun... Haberi Görüntüle

"SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUZ"

"İster lider düzeyinde, ister resmi delegasyonlar arasındaki etkileşimlerde olsun, Türk hükümetiyle İttifak (NATO) aracılığıyla kolektif güvenliğimizi etkileyen çeşitli konuların yanı sıra bir dizi başka güvenlik sorunu hakkında da görüşmelerimizi sürdürmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz." ifadelerini kullanan Bass, Türkiye'nin uzun zamandır ittifak içinde kolektif güvenliğe temel katkıda bulunan bir ülke olduğunu kaydetti. 

Bass, ayrıca Türkiye'nin günümüz güvenlik sorunlarıyla başa çıkmada ABD ve diğer müttefiklerin yakın ortağı olmaya devam edeceğini belirtti.

NATO Zirvesi, Transatlantik İttifak'ın 75'inci yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde 9-11 Temmuz'da Washington'da düzenlenecek.

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading