Yandex Metrica

AB'den AB üyesi olmayan Ukrayna'ya 43 milyar avroluk askeri yardım: Yıl sonunda 75 bin asker de eğitilmiş olacak

AB'den AB üyesi olmayan Ukrayna'ya 43 milyar avroluk askeri yardım: Yıl sonunda 75 bin asker de eğitilmiş olacak

AB Dışİlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Rusya-Ukrayna Savaşı'nın başından bu yana Ukrayna'ya toplamda 43 milyar avroluk askeri yardım yapıldığını söyledi. Borrell ayrıca yıl sonuna kadar 75 bin Ukraynalı askerin de eğitilmiş olacağını bildirdi.

Dünya

30.08.2024, 23:42

AB ülkelerinin savunma bakanlarının Brüksel'deki gayriresmi toplantısının ardından basına açıklamalarda bulunan Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Ukrayna'ya yapılan askeri yardımlar hakkında bilgi verdi. Borrell, Rusya-Ukrayna Savaşı'nın başından bu yana Ukrayna'ya toplamda 43 milyar avroluk askeri yardım yapıldığını söyledi. Borrell ayrıca yıl sonuna kadar 75 bin Ukraynalı askerin de eğitilmiş olacağını bildirdi.

Hamas'tan ateşkes açıklaması: 'Biden'ın açıkladığı planı kabul ediyoruz' Hamas'tan ateşkes açıklaması: 'Biden'ın açıkladığı planı kabul ediyoruz' Haberi Görüntüle

"RUSYA İLE SAVAŞA GİRDİĞİMİZ ANLAMINA GELMEZ"

F-16'ların Rusya'ya karşı kullanılmaya başlandığını dile getiren Borrell, 1 milyon mühimmat teslim etme hedefine giderek yaklaştıklarını ve yüzde 65 oranında bu hedefi gerçekleştirdiklerini söyledi. Borrell ayrıca Batı'dan sağlanan silahların Rusya içindeki hedeflere yönelik kullanılmasının AB'nin Rusya ile savaşa gireceği anlamına gelmediğinin altını çizdi.

Kanada'nın AIP denizaltıları Arktik'e iniyor! Rusya'nın yeni kabusu Kanada'nın AIP denizaltıları Arktik'e iniyor! Rusya'nın yeni kabusu Haberi Görüntüle

RUSYA İLERLEMEYE DEVAM EDİYOR

Bu arada Rusya Savunma Bakanlığı, son bir haftada 7 yerleşim biriminin ele geçirildiğini açıkladı. Bakanlık açıklamasında Rus ordusunun 24 Haziran-30 Ağustos tarihlerinde Rusya-Ukrayna Savaşı'ndaki faaliyetlerine ilişkin bilgi verildi. Açıklamada "Harkiv bölgesinde Sinkovka, Luhansk Halk Cumhuriyeti'nin Stelmahovka, Donetsk Halk Cumhuriyeti'nin Konstantinovka, Orlovka, Kamışevka, Nikolayevka ve Novojelannoye yerleşim birimi kurtarıldı." ifadesine yer verilirken aynı zaman diliminde 58 Ukraynalı askerinin de teslim olduğu belirtildi. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Askeri operasyonun başlangıcından bu yana Ukrayna ordusuna ait 641 uçak, 283 helikopter, 30 bin 701 İHA, 575 hava savunma füze sistemi, 17 bin 783 tank ve zırhlı araç, 1431 çok namlulu roketatar, 13 bin 809 obüs ve havan topu ile 25 bin 447 özel askeri araç imha edildi." 

Açıklamada ayrıca Ukrayna'nın Kursk'ta 7 bin 800 askerini, 75 tankını, 36 piyade savaş aracını, 64 zırhlı personel taşıyıcısını ve 507 zırhlı aracını kaybettiği bildirildi.

Habere Tepki Ver

1

0

2

1

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading