Yandex Metrica

Sitede Ara

AB'den flaş karar! Rusya'ya kapıları kapadı

AB'den flaş karar! Rusya'ya kapıları kapadı

AB Komisyonu Enerjiden Sorumlu Üyesi Kadri Simson, Brüksel'de düzenlenen "AB Enerji Birliği 2024" raporunun basın toplantısında Rus gazıyla alakalı kritik açıklamalarda bulundu. Simson, "Rus gazını, Avrupa'nın enerji arz güvenliğini tehdit etmeden aşamalı olarak kaldırma sürecini tamamlamaya kararlıyız" ifadeleriyle tüm dikkatleri üzerine çekti.

Dünya

12.09.2024, 08:13

Avrupa Birliği (AB), enerji alanındaki büyük dönüşümünü sürdürüyor. AB Komisyonu Enerjiden Sorumlu Üyesi Kadri Simson, Brüksel'de düzenlenen "AB Enerji Birliği 2024" raporunun basın toplantısında, Rus gazına olan bağımlılığın sona erdiğini ve AB'nin Ukrayna transit güzergahından gelen Rus gazı olmadan yaşamaya hazır olduğunu duyurdu. Bu adım ile AB’nin enerji güvenliğini artırma ve fosil yakıt kullanımını azaltma hedeflerine yönelik önemli bir kilometre taşı olarak kayda geçti.

Japonya pirinç kriziyle karşı karşıya! Deprem sonrası raflar boş kaldı! Japonya pirinç kriziyle karşı karşıya! Deprem sonrası raflar boş kaldı! Haberi Görüntüle

ENERJİ DÖNÜŞÜMÜNDE TARİHİ ADIMLAR

AB'nin yenilenebilir enerji alanındaki yatırımlarının hızla arttığını belirten Simson, 2024'ün ilk yarısında rüzgar ve güneş enerjisinin fosil yakıtları geride bırakarak elektrik üretiminde yeni bir rekor kırdığını açıkladı.

Simson, “Rusya’ya olan enerji bağımlılığımız 2021'de yüzde 45 iken, geçen yıl bu oran yüzde 15’e düştü” diyerek, AB'nin fosil yakıtlara olan bağımlılığını büyük ölçüde azalttığını vurguladı.

Yahya Sinvar'dan Netanyahu'ya tehdit: 'Askeri iradeyi kırdığımız gibi siyasi iradeyi de kıracağız' Yahya Sinvar'dan Netanyahu'ya tehdit: 'Askeri iradeyi kırdığımız gibi siyasi iradeyi... Haberi Görüntüle

GAZ DEPOLARI DOLDU, TÜKETİM AZALDI

AB’nin gaz depolarının doluluk oranının yüzde 90’a ulaştığını ve hedef tarih olan 1 Kasım'dan haftalar önce bu hedefin yakalandığını belirten Simson, 2022 ile 2024 yılları arasında Avrupa genelinde gaz tüketiminin yüzde 18 oranında azaldığını dile getirdi. Bu gelişme, AB’nin enerji politikalarında ne denli etkili adımlar attığını gözler önüne serdi.

Simson, AB’nin gelecek 5 yıl içinde temiz enerji dönüşümünü tamamlamasının, iklim taahhütlerini yerine getirmesinin ve sanayi rekabet gücünü korumasının kritik önem taşıdığını ifade etti.

Kim gemileri yaktı! Nükleer cephane genişleyecek: Ordumuz tamamen savaşa hazır Kim gemileri yaktı! Nükleer cephane genişleyecek: Ordumuz tamamen savaşa hazır Haberi Görüntüle

"RUS GAZI OLMADAN YAŞAMAYA HAZIRIZ"

AB'nin Rusya'dan gaz ithalatını kademeli olarak durdurma sürecini kararlılıkla sürdürdüğünü belirten Simson, “Rus gazını, Avrupa'nın enerji arz güvenliğini tehdit etmeden aşamalı olarak kaldırma sürecini tamamlamaya kararlıyız” dedi. Avrupa'nın Ukrayna transit hattı üzerinden sağlanan Rus gazına artık ihtiyaç duymadığını vurgulayan Simson, bu süreçte enerji arz güvenliğinin zarar görmeyeceğini ifade etti.

Filistinli destekleyen Amerikalılara kanlı gözdağı! Ayşenur Ezgi Eygi, Rachel Corrie, Şirin Ebu Akile... Üçünün de kaderi aynı oldu! Filistinli destekleyen Amerikalılara kanlı gözdağı! Ayşenur Ezgi Eygi, Rachel Corrie,... Haberi Görüntüle

YÜKSEK ENERJİ GÜCÜ VE REKABET GÜCÜ

Simson, yüksek enerji fiyatlarının özellikle Çin ve ABD karşısında Avrupa’nın uluslararası rekabet gücünü olumsuz etkilediğini belirtti. 2022'de zirve yapan enerji fiyatlarını düşürmek için yoğun çalışmalar yaptıklarını belirten Simson, bu aşamada yapısal sorunların ele alınmasının önemine dikkat çekti.

15 yaş altı kişilerin sosyal medya kullanması yasaklanıyor! Yeni düzenleme yolda 15 yaş altı kişilerin sosyal medya kullanması yasaklanıyor! Yeni düzenleme... Haberi Görüntüle

YENİLENEBİLİR ENERJİYE YATIRIM ŞART

Simson, enerji fiyatlarını düşürmenin ve enerji arz güvenliğini sağlamanın en etkili yolunun yenilenebilir enerji yatırımlarını artırmak olduğunu söyledi. Yenilenebilir enerji projelerinin hızlandırılması ve enerji altyapısının güçlendirilmesinin AB’nin rekabet gücünü koruma ve ekonomik dayanıklılığını artırma açısından kritik olduğunu vurguladı.

AB, bu adımlarla enerji bağımsızlığını güçlendirmeyi, fosil yakıtlardan arındırılmış bir gelecek inşa etmeyi ve uluslararası alanda rekabet gücünü artırmayı hedefliyor.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

1

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading