Yandex Metrica

ABD'li dev firmada kriz! İşçiler maaşı beğenmedi, grev kararı aldı

ABD'li dev firmada kriz! İşçiler maaşı beğenmedi, grev kararı aldı

ABD'li uçak üreticisi Boeing'in ABD'deki Batı Yakası fabrikasındaki çalışanlarının yüzde 96'sı yapılan maaş zammını beğenmedi ve iş bırakma kararı aldı.

Dünya

13.09.2024, 12:07

ABD'li uçak üreticisi Boeing'in ABD'deki fabrikasında çalışanların yüzde 96'sı dün grev lehine oy kullanarak iş bırakma kararı aldı.

Üretim gecikmeleri ve artan borçlarla boğuşan Boeing'de 2008'den beri yapılacak ilk grev yarın TSİ 10:00'da başlayacak.

Boeing'in Seattle ve Portland bölgelerinde 737 MAX ve diğer jetlerini üreten yaklaşık 30,000 işçinin büyük çoğunluğu grevden yana oy kullandı.

Hamas'tan İsrail'in şehit ettiği Ayşenur Ezgi Eygi açıklaması: 'İğrenç bir suç' Hamas'tan İsrail'in şehit ettiği Ayşenur Ezgi Eygi açıklaması: 'İğrenç bir... Haberi Görüntüle

İŞÇİLER KARŞI ÇIKTI

Şirketin önerdiği anlaşma, genel ücretlerde yüzde 25'lik bir artış, 3,000 dolarlık bir imza ikramiyesi ve sözleşmenin dört yılı içinde üretim programının başlatılması koşuluyla Boeing'in bir sonraki ticari jetini Seattle bölgesinde inşa etme taahhüdünü barındırıyordu.

IAM yönetimi Pazar günü üyelerine sözleşmeyi kabul etmelerini önermiş olsa da, birçok işçi başlangıçta talep edilen yüzde 40'lık ücret artışını savunarak ve yıllık ikramiyenin kaybından yakınarak öfkeyle karşı çıktı.

Uzayda mahsur kalan astronotlar tehlikede mi? NASA Uzayda mahsur kalan astronotlar tehlikede mi? NASA "tuhaf sesleri" açıkladı Haberi Görüntüle

TEDARİKÇİLER ETKİLENECEK

Grevin ne kadar süreceği belli değil fakat uzun bir grev sadece Boeing'in mali durumunu değil, aynı zamanda Boeing'in jetlerine bel bağlayan hava yolu şirketlerini ve uçak parçası tedarikçilerini de etkileyecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading