Yandex Metrica

ABD'li senatörden Yahya Sinvar'a ölüm tehdidi: Kasım Süleymani'yi hatırlattı

ABD'li senatörden Yahya Sinvar'a ölüm tehdidi: Kasım Süleymani'yi hatırlattı

ABD'nin ister Demokrat olsun ister Cumhuriyetçi olsun Filistin direniş hareketi Hamas'a yönelik bakışı hiç değişmiyor. Cumhuriyetçi Parti Senatörü Lindsey Graham, 5 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimlerini kazanmaları halinde Hamas siyasi Büro Balkanı Yahya Sinvar'ı öldüreceklerini söyledi.

Dünya

05.09.2024, 07:53

4 yıldır Demokrat bir başkan tarafından yönetilen ABD'nin soykırımcı İsrail'in Gazze'de 334 gündür yaptığı katliamlara göz yumduğunu ve hatta yaptığı yardımlarla bu katliama ortak olduğunu tüm dünya biliyor. Fakat Cumhuriyetçilerin de onlardan bir farkı yok. Cumhuriyetçi aday ve eski Başkan Donald Trump'ın söylem ve eylemleri bunu gösteriyor zaten. Cumhuriyetçi Parti Senatörü Lindsey Graham da Trump'ın izinden gidenler arasında. ABD'li senatör, Hamas Siyasi Büro Başkanı Yahya Sinvar'ı ölümle tehdit etti.

Gazze'de ateşkes olacak mı? ABD'den açıklama: Mutabakata varılamayan iki konu var Gazze'de ateşkes olacak mı? ABD'den açıklama: Mutabakata varılamayan iki konu... Haberi Görüntüle

"YAHYA SİNVAR'I ÖLDÜRECEĞİZ"

Fox News'e röportaj veren Graham, Cumhuriyetçiler olarak hedeflerinin Yahya Sinvar'ı öldürmek olduğunu söyledi. ABD Adalet Bakanlığının Hamas'ın 6 lideri hakkında iddianame hazırlanmasıyla ilgili soruya da cevap veren Graham, suçla mücadele etmediklerini, Sivar'ın yargılanmayı umursamadığını belirtti. ABD'li senatör, "Günlerin sayılı dostum. Seni yargılamayacağız, öldüreceğiz." dedi.

ABD'nin mevcut yönetimini de eleştiren Graham, ülkesinin Biden ve Harris nedeniyle caydırıcılığını kaybettiğini ve bu ikiliden kimsenin korkmadığını belirtti. Graham, Donald Trump'ın Ortadoğu politikasından ise övgüyle bahsetti. 

ABD'den cılız BMGK reformu önerisi: İki Afrika ülkesine vetosuz daimi üyelik! ABD'den cılız BMGK reformu önerisi: İki Afrika ülkesine vetosuz daimi... Haberi Görüntüle

KASIM SÜLEYMANİ'Yİ HATIRLATTI

Yahya Sinvar'ı öldüreceklerini söyleyen Lindsey Graham, Trump'ın, İranlı General Kasım Süleymani'nin Irak'taki Amerikalıları öldürme planını engellemek için "maksimum ekonomik baskıyla İran'ı kıskaca aldığını ve Süleymani'yi imha ettiğini" ifade etti. Husilerin eylemleri konusunda da ABD yönetimini eleştiren senatör, yönetimin üzerine düşeni yeterince yapmadığını söyledi.

ABD Adalet Bakanlığı, 7 Ekim 2023'teki saldırılarda rol oynadıkları gerekçesiyle Hamas'ın 6 liderine 7 farklı suçlamanın yöneltildiği iddianame hazırladığını açıklamıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

1

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading