Sitede Ara

ABD'li yetkililer ifşa etti: Katil İsrail, İran'daki hedeflerini belirledi

ABD'li yetkililer ifşa etti: Katil İsrail, İran'daki hedeflerini belirledi

Tel Aviv'e yaklaşık 200 füze fırlatılırken dünya intikam yemini eden İsrail'in İran'a misilleme yapıp yapmayacağını merak ediyor. ABD'li yetkililer, İsrail'in bu ayın başında İran'ın füze saldırısına vereceği yanıta ilişkin önemli bilgiler verdi. Misillemenin an meselesi olduğunu belirten ABD'li yetkililer, İsrail'in askeri ve enerji tesislerini hedef alacağına inandıklarını söyledi.

Dünya

12.10.2024, 14:00

Dünyanın gözü önünde eşi benzeri görülmemiş bir soykırıma imza atan İsrail, geçtiğimiz günlerde Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ı ve 31 Temmuz'da Tahran'da Hamas lideri İsmail Haniye'yi öldürdü.

İran, peş peşe gelen suikastların ardından 1 Ekim tarihinde İsrail'in Tel Aviv'deki askeri üslerine iki dalgalı balistik füze saldırısı başlattı.

1 Ekim tarihinde İran füzeleri Gazze'den sonra Lübnan'ı da kana bulayarak Ortadoğu'yu kan gölüne çeviren İsrail'i vurdu.

Tel Aviv'e yaklaşık 200 füze fırlatılırken dünya intikam yemini eden İsrail'in İran'a misilleme yapıp yapmayacağını merak ediyor.

Katar'daki Northwestern Üniversitesi analisti Marc Owen Jones, konuya ilişkin El Cezire'ye yaptığı açıklamada, İran'ın saldırısının herhangi bir tırmanışı önlemek için dikkatlice ayarlandığını ancak İsrail'in tepkisinin "öngörülemez" olduğunu ifade etti.

Biden'dan İsrail'e göstermelik Lübnan çağrısı: 'Hemen şimdi ateşkes olmalı' Biden'dan İsrail'e göstermelik Lübnan çağrısı: 'Hemen şimdi ateşkes olmalı' Haberi Görüntüle

İSRAİL, İRAN'A NASIL YANIT VERECEK?

Bebek katili Netanyahu hükümetinin kamuoyuna yaptığı açıklamalara bakıldığında tüm seçenekler masada. Ortadoğu kaynaklarından edinilen bilgiye göre; Başbakan Netanyahu'nun acımasız ve zorba ordusunun İran'ın stratejik varlıklarına misilleme saldırısı başlatması bekleniyor. Olasılıklar arasında nükleer ve petrol üretim tesislerine saldırılar, İran Devrim Muhafızları'na yönelik hedefli suikastlar ve askeri varlıklara yönelik hassas saldırılar yer alabilir.

Bir savaş suçu daha! Katil İsrail'den Lübnan'a seyreltilmiş uranyum bombası Bir savaş suçu daha! Katil İsrail'den Lübnan'a seyreltilmiş uranyum bombası Haberi Görüntüle

İSRAİL, İRAN'DAKİ HEDEFLERİNİ BELİRLEDİ

Al Arabiya'nın NBC'den aktardığı habere göre; ABD'li yetkililer, İsrail'in bu ayın başında İran'ın füze saldırısına vereceği yanıta ilişkin önemli bilgiler verdi. ABD'li yetkililer, "İsrail'in İran'a olası tepkisi sırasında hedeflerini" belirlediğini açıkladı.

Söz konusu haberde ABD'li yetkililer, İsrail'in askeri ve enerji tesislerini hedef alacağına inandıklarını söyledi.

İsrail'in İran'a yapacağı misilleme hakkında bilgi vermeye devam ederken şunları kaydetti;

''İsrail, İran'ın nükleer tesislerini hedef aldığına veya suikast operasyonları gerçekleştirme niyetinde olduğuna dair herhangi bir belirti bulunmuyor.''

Kırgızistan alarma geçti! Su kaynaklarını kurutan şirket hakkında soruşturma başlattı Kırgızistan alarma geçti! Su kaynaklarını kurutan şirket hakkında soruşturma başlattı Haberi Görüntüle

BIDEN'DAN BİLGİ GİZLENİYOR

ABD'li yetkililer, İsrail'in, İran'a vereceği yanıt konusunda soykırımın başından bu yana terör devletinin yanında saf tutan ve katliamları görmezden gelen ABD Başkanı Joe Biden yönetimine bilgi verdiklerini ancak paylaşılan bilginin bir kısmını gizlediğini ifade etti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

1

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading