Yandex Metrica

ABD'nin olası ateşkes teklifinde ne amaçlanıyor? Hamas müzakereler için son noktayı koydu: Çıkış yolu budur?

ABD'nin olası ateşkes teklifinde ne amaçlanıyor? Hamas müzakereler için son noktayı koydu: Çıkış yolu budur?

Hamas Siyasi Büro Üyesi Usame Hamdan, ABD'den Gazze Şeridi'nde ateşkes ve esir takası yönünde gelecek herhangi bir yeni teklifin, "İsrail sokaklarındaki öfkeyi gidermeyi" ve "Filistin halkının daha fazla öldürülmesi için zaman kazandırmayı" amaçladığını ifade etti.   

Dünya

04.09.2024, 12:21

Hamas Siyasi Büro Üyesi Usame Hamdan, ABD'nin ateşkesi sağlamak için üzerinde çalıştığı müzakerelerle ilgili net konuştu "Gereken, Netanyahu'yu 2 Temmuz'da sunulan ve direnişin onayladığı şeye mecbur bırakmaktır. Çıkış yolu budur, ufku olmayan daha fazla müzakere değil." dedi.

Katar merkezli Al Jazeera televizyonuna İsrail'in Gazze'de uyguladığı soykırımla ilgili konuşan Hamdan, ABD Başkanı Joe Biden'ın yeni bir teklif sunma niyeti konusunda medyada duydukları ve arabulucularla konuşulanlar dışında yeni bir şeyin olmadığını ifade etti. 

İsrail'de kritik istifa: 7 Ekim'deki başarısızlığı kabul etti İsrail'de kritik istifa: 7 Ekim'deki başarısızlığı kabul etti Haberi Görüntüle

"YAPILACAK OLAN TEKLİF NETANYAHU'YA DAHA FAZLA ZAMAN VERME GİRİŞİMİDİR"

ABD'nin İsrail'in ortağı olduğunu, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'ya yeterli baskıyı uygulamadığını ve sunulan girişimlere uyması için yapılması gerekenleri yapmadığının altını çizen Hamdan, “ABD'nin bir girişim sunma konusundaki konuşması, İsrail-ABD başarısızlığının bir sonucu olarak (İsrail sokaklarındaki) öfkeyi absorbe etme ve Filistin halkını daha fazla öldürmesi için Netanyahu'ya daha fazla zaman verme girişimidir" dedi.

Yahudi yönetmenden Venedik’te alkış toplayan hareket: Friedland ödülünü Filistinlilere adadı Yahudi yönetmenden Venedik’te alkış toplayan hareket: Friedland ödülünü Filistinlilere adadı Haberi Görüntüle

"İSRAİL, GAZZE'DEN ÇEKİLMEDİKÇE ESİRLER VERİLMEYECEK"

Hamas Siyasi Büro Üyesi Usame Hamdan, İsrailli esirlerin Gazze'den İsrail'in şartlarına göre kurtarılması fikrinin mümkün olmadığını ve saldırılar sona ermedikçe ve İsrail Gazze Şeridi'nden tamamen çekilmedikçe esirlerin ailelerine geri dönmeyeceğini ifade etti. 

Hollanda'daki üniversitelerde Filistin eylemleri tekrar başladı: Rotterdam Erasmus Üniversitesi'nden iyi haber Hollanda'daki üniversitelerde Filistin eylemleri tekrar başladı: Rotterdam Erasmus Üniversitesi'nden iyi... Haberi Görüntüle

"DİRENİŞİMİZİN ONAYLADIKLARINI KABUL ETMELİLER"

Hamaslı yetkili Hamdan, "Yeni bir girişime gerek yok. Gereken, Netanyahu'yu 2 Temmuz'da sunulan ve direnişin onayladığı şeye mecbur bırakmaktır. Çıkış yolu budur, ufku olmayan daha fazla müzakere değil" dedi. 

Kanserle savaşan Galler Prensesi Kate Middleton güzel haberi duyurdu: Sonunda bitti! Kanserle savaşan Galler Prensesi Kate Middleton güzel haberi duyurdu: Sonunda... Haberi Görüntüle

PHİLADELPHİA KORİDORUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA 

Hamas'ın, İsrail'in Philadelphia Koridoru'nda kalmasına izin veren her türlü formülü reddettiğini yineleyen Hamdan, Philadelphia Koridoru'nun, ateşkes, Gazze Şeridi'nden tamamen çekilme ve esir takasını içeren anlaşmanın imzalanması için üzerinde anlaşmaya varılan Gazze'den çekilme sürecinin bir parçası olduğuna vurgu yaptı. 

Trablus'ta kritik zamanda kritik temas: MİT Başkanı Kalın, Libya Başbakanı Dibeybe ile görüştü Trablus'ta kritik zamanda kritik temas: MİT Başkanı Kalın, Libya Başbakanı... Haberi Görüntüle

"KABUL ET YA DA REDDET"

Washington Post (WP) gazetesinde 2 Eylül'de yayınlanan habere göre, gazeteye konuşan ve ismini vermek istemeyen yetkililer, ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin Gazze'de ‘kabul et ya da reddet biçiminde’ son bir ateşkes teklifi sunmaya hazırlandığını iddia etmişti.

Bununla birlikte Gazze'deki Filistinli gruplar, Katar ve Mısır'ın arabuluculuğuyla, İsrail ile esir takası ve ateşkes konusunda bir anlaşmaya varmak için aylardır Doha ve Kahire'de dolaylı müzakereler yürütüyor.Hamas, ABD, Mısır ve Katar'ın arabuluculuğunda yürütülen müzakerelerde Netanyahu'nun yeni şartlar sürerek anlaşmaya varılmasını engellediğini belirtmişti.

 

Habere Tepki Ver

3

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading