Yandex Metrica

Sitede Ara

ABD'yi birbirine katacak itiraf: Cumhuriyetçiler ortaya çıkardı: Trump'ı ölüme mi gönderdiler?

ABD'yi birbirine katacak itiraf: Cumhuriyetçiler ortaya çıkardı: Trump'ı ölüme mi gönderdiler?

ABD eski başkanı ve Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump’a düzenlenen suikast girişimi ile ilgili son derece önemli bir detay daha ortaya çıktı. Cumhuriyetçiler Trump için defalarca kez 'Ek koruma' talep ettiğini iddia etmiş, Gizli Servis ise bu iddiaları yalanlamıştı. Bir Gizli Servis yöneticisinden gelen itiraf, ortalığı karıştırdı. İşte detaylar...  

Dünya

21.07.2024, 17:18

ABD eski başkanı ve Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump'a yönelik suikast girişiminin ardından Gizli Servis'in güvenlik zafiyeti ile ilgili yeni bilgiler günyüzüne çıktı.

Trump'ın Pensilvanya'daki mitingde 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks tarafından vurulmasının ardından Cumhuriyetçiler, Gizli Servis'ten defalarca ek koruma talep ettiklerini, Gizli Servis'in ise bu talebi defalarca reddettiğini dile getirmişti. Gizli Servis ise bu iddiaları net bir dil ile reddetmişti.

Bir Gizli Servis yetkilisi ABD'nin önde gelen gazetelerinden New York Times'a konuşarak bu iddiaları doğruladı.

New York Post'a göre Gizli Servis, Trump için talep edilen ek korumayı yeterli kaynak olmadığı gerekçesi ile reddetti.

Senegal'in Türkiye'deki şerefi! MSÜ'den mezun olan Nogaye Beye ülkesinde gururlandırıldı Senegal'in Türkiye'deki şerefi! MSÜ'den mezun olan Nogaye Beye ülkesinde gururlandırıldı Haberi Görüntüle

GİZLİ SERVİS BAŞARISIZ OLDU

Gizli Servis ajanları, yerel kolluk kuvvetleriyle birlikte mitingin güvenliğini sağlamaktan sorumluydu. 20 yaşındaki suikastçı Crooks, sadece 130 metre uzaklıktaki bir çatıdan ateş açtı ve Trump'ı kulağından vurdu. Mitingde bulunan Trump destekçilerinden biri hayatını kaybederken iki kişi ise ciddi şekilde yaralandı.

ABD medyası yazdı: 33 İsrailli esire karşılık yüzlerce Filistinli esir ABD medyası yazdı: 33 İsrailli esire karşılık yüzlerce Filistinli esir Haberi Görüntüle

TRUMP'I ÖLÜME Mİ GÖNDERDİLER?

Geçtiğimiz hafta istifa etmesi yönünde büyük baskıya uğrayan Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle, pazartesi günü Wisconsin'de Trump'ın kampanya lideriyle yaptığı toplantıda ek koruma talebine yönelik iddiaları reddetmişti. Fakat güvenlik ekibinde 'büyük açıkların' ortaya çıkmasından sonra Gizli Servis, tavrını değiştirdi.

Gizli Servis sözcüsü Anthony Guglielmi, Washington Post'a yaptığı açıklamada, kurumun Trump'ın ek güvenlik talebini reddettiğini itiraf etti ancak bu yeni bilgiyi trajedinin ardından öğrendiklerini söyledi.

Guglielmi, The Post'a "Gizli Servis'in bazı özel birimlerinin veya kaynaklarının sağlanmadığı durumlar" olduğunu ancak bunun yerine teşkilatın koruma eklemek için eyalet veya yerel ortaklardan yararlandığını söyledi.

Habere Tepki Ver

0

1

1

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading