Ada'da gay krizi: Mahkeme: 'Kadın kadındır' dedi: LGBT'liler çılgına döndü

Küresel lobinin dünyaya dayattığı LGBT terörüne İngiliz mahkemesi de "dur" dedi. İngiltere'deki Yüksek Mahkeme, yasadaki "kadın" tanımının biyolojik cinsiyete dayandığına karar verdi. Mahkemeni kararını beğenmeyen LGBT üyeleri İngiltere'yi birbirine kattı.
İngiltere Yüksek Mahkemesi, kadının yasal tanımının biyolojik cinsiyete dayandığına hükmetti.
İskoç hükümeti ile kadın hakları ve kadınların güvenliği konuları üzerinde çalışan "For Women Scotland" (Kadınlar için İskoçya) grubu arasında uzun süredir devam eden hukuki mücadelede son kararı açıklayan İngiltere Yüksek Mahkemesi, yasadaki "kadın" tanımının, biyolojik cinsiyete dayandığına karar verdi.
Erkek olarak dünyaya gelen ve daha sonra cinsiyet değiştiren bireylerin "Cinsiyet Tanıma Sertifikası"ndaki (GRC) cinsiyetine dayalı korumalardan yararlanma hakkı bulunduğunu savunan İskoç Hükümeti'ne karşı gelen "For Women Scotland" grubu, bu korumaların yalnızca kadın olarak doğan kişiler için geçerli olduğunu ileri sürüyordu.
İNGİLİZ MAHKEMESİ: KADIN KADINDIR!
İngiliz Mahkemesi ise tartışmalara son noktayı koydu! Alınan karar neticesinde mahkeme, kadın grubunun temyiz başvurusunu oybirliğiyle kabul ederek, yasadaki kadın ve cinsiyet tanımının "biyolojik cinsiyet"le ilgili olduğuna hükmetti.
Kararı açıklayan Yargıç Patrick Stewart Hodge, "Bu mahkemenin oy birliğiyle aldığı karara göre, 2010 tarihli Eşitlik Yasası'nda yer alan kadın ve cinsiyet terimleri, biyolojik kadın ve biyolojik cinsiyet anlamına gelmektedir." ifadesini kullandı.
Sözlerine devam eden Yargıç Hodge, ayrıca cinsiyet değiştirenlerin çıkarlarının nasıl korunması gerektiğine ilişkin politika oluşturmanın mahkemenin görevi olmadığının altını çizdi.
"Bizim rolümüz, parlamentonun bu amaçla çıkardığı mevzuatın ne anlama geldiğini tespit etmektir" diyen Yargıç Hodge, "Bu temyiz başvurusundaki temel soru, 2010 Eşitlik Yasası'ndaki kadın ve cinsiyet terimlerinin anlamıdır." dedi.
LGBT'LİLER ÇILGINA DÖNDÜ
"For Women Scotland" grubunun kurucularından Susan Smith, kararın ardından yaptığı açıklamada, "Bugün yargıçlar bizim her zaman inandığımız şeyi, yani kadınların biyolojik cinsiyetleriyle korunduklarını söyledi." ifadesini kullandı.
Smith, bu süreçte çok uzun süre mücadele ettiklerini vurgulayarak "Cinsiyet gerçektir ve kadınlar artık kadınlara yönelik hizmetlerin ve alanların kadınlar için olduğu konusunda kendilerini güvende hissedebilirler. Bu karar için Yüksek Mahkemeye son derece minnettarız." dedi.
Öte yandan İngiltere Yüksek Mahkemesi'nin aldığı karara tepki gösteren küresel lobinin trans piyonları kararı protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenlemeye hazırlanıyor.
