Yandex Metrica

Sitede Ara

Adalar Denizi'nde bir Yunan klasiği: Sığınmacı botunu sürüklerken AKSUNGUR'a yakalandılar

Adalar Denizi'nde bir Yunan klasiği: Sığınmacı botunu sürüklerken AKSUNGUR'a yakalandılar

Haziran 2023'te 750 kişiyi taşıyan tekneyi Mora açıklarında batıran Yunan Sahil Güvenliği, Adalar Denizi'nde yine suçüstü yakalandı. Mültecileri açık denizde ölüme terk etme göreviyle Avrupa'nın bekçi köpeği olarak kullandığı Yunanlılar, bir botu Sisam açıklarında kancalayıp Kuşadası yakınlarına kadar sürükledi.

Dünya

27.07.2024, 19:01

Sığınmacıların geri itilmesi konusunda Avrupa ülkelerinin 'bekçi köpeği' olarak kullandığı Yunanistan, Adalar Denizi'nde yine suçüstü yakalandı. 

Açık denizde çaresiz durumdaki sığınmacıların botlarını kasten batırırken daha önce pek çok kez görüntülenen Yunanlılar bu kez Sisam adasında kanca taktığı botu sürüklemekle yetindi. 

Sisam adasının kuzeydoğusunda, içinde sığınmacıların bulunduğu bir botu Türkiye kıyılarına sürükleyen Yunan Sahil Güvenlik ekipleri, kaçak mültecileri Aydın-Kuşadası'ndaki Kadınlar Plajı açıklarına kadar getirip bıraktı. 

Yunanlıların Adalar Denizi'ndeki faaliyetlerini 7/24 izleyen Türk SİHA'ları bu olayı tüm tafsilatıyla görüntüledi. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait AKSUNGUR SİHA, daha önce Atina'nın yasadışı eylemlerini görüntülemeyi başarmıştı. 

Silahlandırılması yasak olan adalara çıkarma gemileriyle Amerikan silah ve sistemlerinin taşınması AKSUNGUR'un görüntüleyip dünyaya duyurduğu kayıtlardan biri olmuştu.

Yunanistan'ın sığınmacı botunu sürüklediği son olayı da TUSAŞ ürünü AKSUNGUR'un görüntülediği sanılıyor. 

Piyango tabanlı intihar tarikatı! Kurada ismi çıkan kendini HZ Ali'ye feda ediyor! Türkiye detayı dikkat çekti Piyango tabanlı intihar tarikatı! Kurada ismi çıkan kendini HZ Ali'ye... Haberi Görüntüle

ONLARI KURTARAN YİNE TÜRKİYE OLDU 

Fırtınalı havada Kuşadası açıklarına getirilip bırakılan bottan çığlıklar yükseldi. Bir süre sonra Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı bir devriye gemisi, Yunanlıların sürükleyip bıraktığı bota yaklaşarak mültecileri muhtemel bir alaboradan kurtardı. 

Milli Savunma Bakanlığı 24 Temmuz'da SİHA kamerasınca çekilen görüntüleri yayınladı. Kayıtlarda sığınmacı botunun Yunanlılarla kancalanıp çekilmesi ve Kuşadası açıklarında terk edilmesi açıkça görülüyor. 

Yunanlılar Haziran 2023'te bu tip bir eylem sırasında, içinde 750 kişinin bulunduğu tekneyi Mora açıklarından İtalya kıyılarına sürüklerken teknenin alabora olmasına yol açmış, olayda 550'den fazla masum sivil can vermişti. 

Atina yönetimi, Adriana adlı teknede yardım çığlığı atan yüzlerce kadın ve çocuğu umursamamıştı. Yunan yönetimi, Ege ve Akdeniz'de binlerce kişinin ölümüne yol açan bu eylemleri Avrupa Birliği Sınır Güvenliği Birimi 'Frontex' adına yürütüyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading