Yandex Metrica

Afrika'dan kovulan Fransa Kafkasya'yı karıştıracak! Karabağ için hazırlanan savaş haritası dikkat çekti

Afrika'dan kovulan Fransa Kafkasya'yı karıştıracak! Karabağ için hazırlanan savaş haritası dikkat çekti

Afrika'da yaşanan darbeler sonrası bölgede istenmeyen ülke ilan edilen Fransa'nın yeni kaos planı belli oldu. Fransa Dışişleri Bakanlığı, Azerbaycan-Ermenistan sınırının “tehlikeli bölge” olarak işaretlendiği bir harita yayımladı. Azerbaycan basını, Ermenistan-Fransa görüşmesinden sonra yayımlanan haritanın Erivan’ın provokasyon planının bir parçası olduğunu belirtti.

Dünya

02.05.2024, 11:22

Nijer ve Gabon'da yaşanan darbeler sonrası Afrika'daki hakimiyetini kaybeden Fransa gözünü Kafkasya'ya dikti. Fransa Dışişleri Bakanlığı Azerbaycan-Ermenistan sınır bölgesinin tamamını "tehlikeli bölge" olarak işaretledikleri bir harita yayımladı. Söz konusu haritada Fransa, Azerbaycan-Ermenistan sınırında açıkça yeni bir savaşı işaret ediyor.

Trump-Harris düellosundan kim galip çıktı? Anketin sonuçlarında çarpıcı detay Trump-Harris düellosundan kim galip çıktı? Anketin sonuçlarında çarpıcı detay Haberi Görüntüle

FRANSA'NIN KARABAĞ PLANI

Ayrıca Azerbaycan gazetesi Yeni Müsavat'a göre paylaşılan harita, Fransa ve Ermenistan'ın Azerbaycan'ı uluslararası düzeyde saldırgan göstermek için organize bir şekilde paylaşıldığı yönünde. Haberde haritanın Fransa'nın Ermenistan Büyükelçisi Decoty'nin dün Ermenistan Savunma Bakanı Suren Papikyan ile görüşmesinin ardından yayımlanması oldukça dikkat çekici denildi.

 Fransa Dışişleri Bakanlığı'ndan yayımlanan harita

Gazete, Papikyan'ın aktardığı bilgilerin ardından Fransa'nın Azerbaycan'ı saldırgan göstermeyi ve uluslararası kamuoyunu manipüle etmeyi amaçladığını belirtiyor.

Paşinyan’dan Azerbaycan'a teklif: Barış anlaşması olarak imzalayalım Paşinyan’dan Azerbaycan'a teklif: Barış anlaşması olarak imzalayalım Haberi Görüntüle

ERİVAN'DAN YENİ PROVOKASYON

Son birkaç gündür Ermensitan'ın Azerbaycan sınırındaki provokasyonlarında ciddi bir artış görüldü. Azerbaycan Savunma Bakanlığı son olarak bugün Ermenistan'ın bir provokasyon girişiminin daha engellendiğini öte yandan Rus barış gücünün bulunduğu noktalarda Ermeni silahlı gruplarında hareketlilik gözlemlendiğini bildirdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada Ermeni grupların Azerbaycan mevzilerinin bulunduğu bölümün karşısına hendekler kazmaya çalıştıklarını duyurdu.

Dağlık Karabağ bölgesindeki topçu birliği

Soykırımcı İsrail'de UCM paniği! Henüz açıklanmamış karara 'yanlışlıkla' tepki gösterdiler Soykırımcı İsrail'de UCM paniği! Henüz açıklanmamış karara 'yanlışlıkla' tepki gösterdiler Haberi Görüntüle

FRANSA'NIN HARİTASI PROVOKASYONUN PARÇASI

Yeni Müsavat Fransa'nın yayımladığı haritayı Ermenistan'ın provokasyon planının bir parçası olarak görüyor. Fransa'nın Ermenistan ile yakınlığı Azerbaycan tarafından sıklıkla dile getiriliyor. Azerbaycan Nisan ayında Ermenistan sınırında, Laçın Koridoru'nun (Laçın-Hankendi yolu) başlangıcında sınır kontrol noktası kurdu. Fransa ise Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü tanımıyor. Fransa'nın Avrupa ve Dışişleri Bakanı Catherine Colonna, Azerbaycan'ın sınır kontrol noktası kurmasını "Bakü'nün Hankendi'deki eylemleri ahlaka aykırıdır." şeklinde duyurmuştu.

TRHABER LAÇIN'DA PROVOKASYONUN PERDE ARKASINI GÖZLEMLEDİ TIKLA OKU

Microsoft'un kurucusu Bill Gates'ten 2 büyük felaket senaryosu! 25 yıl içinde... Microsoft'un kurucusu Bill Gates'ten 2 büyük felaket senaryosu! 25 yıl... Haberi Görüntüle

BÖLGEDE GERİLİM YÜKSELİYOR

Bölgede sınırların çizilmesine yönelik Rusya'dan aradığı desteği bulamayan Ermenistan, ABD ordularına bağlı bazı birliklerle önümüzdeki hafta Ermenistan'da bir ortak askeri tatbikat gerçekleştireceğini açıklandı. Söz konusu tatbikata ilişkin açıklama yapan Kremlin, tatbikatı 'endişe verici' olarak değerlendirdi. Ayrıca Azerbaycan'da son dönemlerde artan Ermeni saldırdırlarına karşı sınıra zırhlı araç ve tank sevkiyatına başladı.

Pablo Escobar'ın su aygırlarına idam kararı verildi! Pablo Escobar'ın su aygırlarına idam kararı verildi! Haberi Görüntüle

İRAN'DAN AZERBAYCAN'A GÖZDAĞI

Ermenistan'nın Azerbaycan'a saldırmasının arkasında yatan detay ise ABD ve İran'ın açık desteği. İran, Ermenistan'a yönelik bir saldırıda Ermenistan tarafında olacağını ve Azerbaycan'a karşı savaş açacağını duyurdu. ABD ise Ermenistan ordusu ile yapacağı "Eagle Partner 2023" adlı ortak tatbikat ile Azerbaycan'a gözdağı veriyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading