Yandex Metrica

Afrika ülkesinden dünyaya ders: İsrail'e silah taşıyan geminin kara sularına girişine izin yok

Afrika ülkesinden dünyaya ders: İsrail'e silah taşıyan geminin kara sularına girişine izin yok

Güney Afrika ülkesi Namibya'da hükümet, İsrail'e silah taşıyan bir geminin kara sularına girişine izin vermedi. Ülke basınında çıkan habere göre Adalet Bakanı Dausab, İsrail'e silah taşıyan "MV Kathrin" isimli geminin ülke kara sularına girmesine izin verilmemesi talimatı verdi.

Dünya

29.08.2024, 01:12

İşgalci İsrail'in masum Filistinlilere uyguladığı soykırım tüm dünyanın tepkisine neden oluyor. Dünya çapında uygulanan boykotlar bunun göstergesi ancak devlet yönetimleri bu adımları atmada vatandaşlarından geri geri kalıyor. Güney Afrika ülkesi Namibya, işgalci İsrail'e silah taşıyan bir geminin kara sularına ve Walvis Bay Limanı'na girişine izin vermedi. New Era isimli Namibya gazetesinde çıkan habere göre Adalet Bakanı Yvonne Dasab, Namibya Liman İdaresi dahil ilgili kurumlara, İsrail'e silah taşıyan "MV Kathrin" isimli geminin ülke kara sularına girmesine izin verilmemesi talimatı verdi.

Husilerin Tel Aviv'i füzeyle vurması Netanyahu'yu çıldırttı: Tehditler savurdu Husilerin Tel Aviv'i füzeyle vurması Netanyahu'yu çıldırttı: Tehditler savurdu Haberi Görüntüle

"ULUSLARARASI YÜKÜMLÜLÜKLERİMİZİ HATIRLATTIM"

Alınan kararla ilgili açıklama yapan Bakan Dausab, Namibya'nın İsrail'in Filistin'de uyguladığı soykırım konusunda net olduğunu dikkat çekti ve yapılan araştırma sonucunda söz konusu geminin İsrail'e patlayıcı madde taşıdığının tespit edildiğini ve geminin ülke kara sularına girmesinin yasaklandığını açıkladı.

Sözlerine devam eden Dausab, "Bir geminin İsrail'e silah taşıyabileceği yönündeki raporları aldıktan sonra ilgili kurumlara yazı yazarak sadece Soykırım Sözleşmesi kapsamında değil, aynı zamanda Uluslararası Adalet Divanının (UAD) yakın zamanda verdiği tavsiye görüşünde de belirtildiği gibi uluslararası yükümlülüklerimizi hatırlattım ve tavsiyelerde bulundum. Bu arka plana dayanarak, ilgili makamlardan MV Kathrin gemisinin Walvis Bay Limanı'na yanaşmasına izin vermemelerini talep ettim." ifadelerini kullandı. 

Afrika ülkelerini Filistin'deki soykırıma kör bakmamaları konusunda uyaran Namibya Adalet Bakanı, İsrail'e karşı net bir duruş sergilenmesi gerektiğini ifade etti. Filistin halkının yanında olduklarını belirten Namibyalı bakan, İsrail'in yürüttüğü soykırım politikasını kınadığını bildirdi. İsrail'e silah taşıyan gemilerin nereden geldiği ise açıklanmadı.

Almanya'nın UAD'de "soykırım" suçlamasıyla yargılanan İsrail'e desteğini açıklamasının ardından eski Namibya Cumhurbaşkanı Hage Geingob, 13 Ocak'ta "Almanya ahlaki olarak Birleşmiş Milletler (BM) Soykırım Sözleşmesi'ne bağlılığını ifade edemez." sözlerini dile getirerek, Almanya'nın 1904-1908 arasında yüz binlerce Namibyalıyı katlettiğini ve göçe zorladığını hatırlatmıştı.

Yakalanması Siyonist için büyük başarı olur! İngiliz The Guardian İsrail'in asıl hedefini yazdı! Yakalanması Siyonist için büyük başarı olur! İngiliz The Guardian İsrail'in... Haberi Görüntüle

BAŞKA ÖRNEKLER DE VAR

israil'in Gazze'deki soykırımının ilk aylarında 1200 üyeli Barcelona Liman İşçileri Örgütü (OEPB), "Gazze'de ateşkes talep ederek, bölgedeki sivillere ve insan haklarına saygı için İsrail ya da Filistin'e silah ve askeri malzeme gönderen olası gemilere hiçbir hizmet vermeme kararı aldıklarını" açıklamıştı. 

Aynı şekilde İspanya'daki azınlık sol koalisyon hükümeti de 21 Mayıs'ta bir İspanyol limanına ikmal için yanaşma talebinde bulunan İsrail'e silah ve patlayıcı malzeme taşıyan "Marianne Danica" adlı Danimarka uyruklu ticari yük gemisinin bu talebini reddetmişti.

Habere Tepki Ver

5

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading