Yandex Metrica

Afrika'da Bayraktar TB2 çılgınlığı: O ülke bir kez daha Türkiye'nin kapısını çalacak: Dev sipariş hazırlığı başladı

Afrika'da Bayraktar TB2 çılgınlığı: O ülke bir kez daha Türkiye'nin kapısını çalacak: Dev sipariş hazırlığı başladı

Türk Savunma Sanayi ürünlerinin dünya yolculuğu devam ediyor. Son olarak Afrika basını, Kenya'nın Bayraktar TB2 için dev sipariş hazırlığında olduğunu duyurdu. Haberin devamında TB2'lerin operasyonel hale geldikçe, ülkenin askeri yeteneklerini geliştirmede, bölgesel barış ve güvenliğe katkıda bulunmada önemli bir rol oynayacağını aktarıldı.

Dünya

26.08.2024, 18:56

Türkiye'nin savunma sanayisi neferlerinden BAYKAR tarafından geliştirilen Bayraktar TB2 SİHA'lar hakkında yeni bir habere imza atan Afrika merkezli savunma sanayi haber sitesi Military Africa, "Kenya, Türk Bayraktar TB2 SİHA'sını almaya hazırlanıyor" başlığı ile bölgede yeni bir heyecan yarattı.

Haberin devamında Bayraktar TB2'lerin popüler olduğu belirtilirlen, Kenya Silahlı Kuvvetleri'nin Bayraktar TB2 SİHA'ların en yeni kullanıcısı olabileceği bildirildi. 

Ölüm çok güzeldi! 40 dakika kalbi duran adam anlattı: Daha iyi bir yerdeydim keşke orada kalsaydım! Ölüm çok güzeldi! 40 dakika kalbi duran adam anlattı: Daha... Haberi Görüntüle

KENYA'DAN DEV SİPARİŞ HAZIRLIĞI

BAYKAR'ın sosyal medya hesabından geçtiğimiz 23 Ağustos'ta yaptığı açıklamaya atıfta bulunan Afrika basını, "TB2 SİHA üreticisi Baykar, 23 Ağustos'ta sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, dost ve kardeş ülke Kenya'dan gelen kursiyerlerin, Baykar Keşan Uçuş Eğitim Merkezi'nde Bayraktar TB2 SİHA eğitimlerini başarıyla tamamlayarak mezun olduklarını duyurdu." ifadelerine yer verdi.

Military Africa, bu gelişmeyi 'Kenya'nın yakında insansız sistemi alabileceğini gösteriyor' diyerek özetledi. Afrika basını ayrıca, Bayraktar TB2'lerin hafif, lazer güdümlü bombalar taşıyabildiğini ve bir seferde 27 saate kadar uçabildiğini aktardı.

Haberde, Bayraktar TB2'lerin Selçuk Bayraktar liderliğinde BAYKAR tesislerine üretildiği vurgulandı.

Amerikan İngiliz Fransız füzeleri Rus toprağını vuruyor: NATO savaşına ramak kaldı Amerikan İngiliz Fransız füzeleri Rus toprağını vuruyor: NATO savaşına ramak... Haberi Görüntüle

"TB2 KENDİNİ KANITLADI"

Military Africa, Kenya'nın 2015'te Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) teknolojisi Anka-S MALE İHA'sı aldığını hatırlatarak, ülkenin 6 adet GhostRay İHA, 5 adet Boeing Insitu Scan Eagle ve 8 adet AeroVironment RQ-11 Raven dahil olmak üzere çok sayıda İHA sahibi olduğu bildirildi.

Bayraktar TB2'lerin Afrika ülkelerince de çokça tercih edildiği belirtilen haberde, TB2'lerin Libya ve Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ'daki başarıları hatırlatıldı. Bayraktar TB2'lerin kendini kanıtladığını yazan Afrika basını, Kenya'nın Türkiye'den TB2 satın alma planını bu yüzden yaptığını belirtti.

Paşinyan’dan Azerbaycan'a teklif: Barış anlaşması olarak imzalayalım Paşinyan’dan Azerbaycan'a teklif: Barış anlaşması olarak imzalayalım Haberi Görüntüle

AFRİKA'DA TB2 ÇILGINLIĞI

Kenya, Burkina Faso, Cibuti, Etiyopya, Togo, Nijer, Fas, Nijerya, Tunus, Mali ve Angola dahil olmak üzere birçok ülkenin halihazırda Bayraktar TB2 satın aldığı söylenen haberde, söz konusu SİHA'ların uygun fiyatlı olmasının çekici bir seçenek haline geldiği açıklandı.

Bayraktar TB2'leri Kenya'nın askeri yeteneklerini geliştireceğine işaret edilen haberde, "Bayraktar TB2'nin edinilmesinin Kenya'ya sınırları içinde güvenlik ve istikrarı sürdürme çabalarında önemli bir avantaj sağlaması bekleniyor. İHA operasyonel hale geldikçe, şüphesiz ülkenin askeri yeteneklerini geliştirmede ve bölgesel barış ve güvenliğe katkıda bulunmada önemli bir rol oynayacaktır." denildi.

Habere Tepki Ver

15

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading