Yandex Metrica

Akdeniz'de gövde gösterisi! Komşunun dizleri titremeye başladı: Türk donanması 50 gemiyle geçit töreni yapacak

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50'nci yıl dönümü nedeniyle Milli Savunma Bakanlığı yarın 50 gemiyle geçit töreni düzenleyecek. Türkiye'nin 50 gemi ile yapacağı gövde gösterisi komşuda ise panik putonlarını devreye soktu. "Eyvah Türkler" başlığını atan Yunan medyası, "Türkiye 50 savaş gemisi ile adaya çıkarma yapacak" ifadelerini kullandı.

Dünya

19.07.2024, 16:54

Milli Savunma Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Bu kadar yürekten çağırma beni, bir gece ansızın gelebilirim" dizeleriyle yapılan paylaşımda, "Mutlu Barış Harekatı'nın 50'nci yılında, Kıbrıs'taki Türk soydaşlarımızın yaşadığı zulme son veren kahraman ordumuzun kahraman şehit ve gazilerini rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz. Yarın 50 gemiyle gerçekleşecek geçit törenine tüm Kıbrıslı kardeşlerimizi bekliyoruz." ifadeleri kullanıldı.

İzmir'den sonra o ülkede milyonlarca ölü balık: Turizm büyük darbe aldı İzmir'den sonra o ülkede milyonlarca ölü balık: Turizm büyük darbe... Haberi Görüntüle

"EYVAH TÜRKLER!"

Türkiye'nin Akdeniz'deki gövde gösterisini ele alan Yunan merkezli Tovima ise, "Türkler işgalin 50. yıldönümünde adada 50 uçak gemisi ve savaş uçağıyla gövde gösterisi yapacak ifadelerini kullandı. Habere devam eden Yunan basını, Türkiye 1974'den bu yana Kıbrıs'ta 38.000 askerden tek bir askeri bile geri çekmedi" dedi.

Yunanistan Başbakanı'na tepki gösteren Yunan basını, "Ve tabii ki Yunanistan Başbakanı'nın anma etkinlikleri için Kıbrıs Cumhuriyeti'nin serbest bölgelerinde bulunup bulunmayacağı umurlarında değil." dedi.

İtiraf gibi sözler: İsrail, uçurumun eşiğine doğru gidiyor 1 yıl içinde çökecek İtiraf gibi sözler: İsrail, uçurumun eşiğine doğru gidiyor 1 yıl... Haberi Görüntüle

"GÖVDE GÖSTERİSİ YAPACAKLAR"

Türk medyasına atıfta bulunan Tovima, "Milli Savunma Bakanlığı ve Türk yetkililerin gözetiminde gerçekleşecek olan kutlamalar, resmi törenler, anma yürüyüşleri tam bir gövde gösterisi niteliğinde olacak" ifadelerini kullandı.

Özellikle 50 gemilik bir deniz geçit töreni uçak gemisi ANADOLU'nun ziyareti ve Türk Yıldızları ekibinin, Lefkoşa'nın gözkyüzündeki hakimiyetinden rahatsız olan Yunan basını, Ayrıca 50 top atışı yapılması, askeri ve Osmanlı bandolarının yanı sıra sanatçıların da konser vereceğini duyurdu.

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading