Akın akın Ukrayna'ya gidiyorlar! Binlerce İsrailli Yahudi Romanya'da sınıra dayandı!

Akın akın Ukrayna'ya gidiyorlar! Binlerce İsrailli Yahudi Romanya'da sınıra dayandı!

Romanya'da 30 bini aşkın İsrailli Hasidik Yahudi Roş Aşana kutlamaları için Ukrayna'nın Uman kentine geçmek istedi. Yetkililerin uyarılarına rağmen taşkınlık çıkartan bir grup Yahudi ulaşımın aksamasına neden olurken İsrail Romanya'da mahsur kalan Yahudilerin refahından endişe ettiklerini açıkladı. 

Dünya

08.10.2024, 22:31

Batı Şeria'daki İsrailli yasa dışı yerleşimcilerin de aralarında bulunduğu binlerce Yahudi Hasidik hareketin kurucularından Breslau'lu Haham Nachman'ın Ukrayna'nın Uman kentindeki mezarını ziyaret etmek için Romanya sınırına dayandı. 

Ukrayna'daki savaşa rağmen Uman'a gitmek isteyen binlerce Yahudi yetkililerin uyarılarına rağmen Ukrayna sınırını geçti. 

Romanyalı yetkililer uçuşların aksamasına neden olan kalabalık gruplar için jandarma ve polis ekiplerini görevlendirilirken bir kısım Hasidik Yahudi taşkınlık çıkarttı. 

Tam anlamıyla terörizmdi! Eski CIA şefi İsrail'in çağrı cihazı saldırısını değerlendirdi: ABD ortaklarını gözden geçirmeli Tam anlamıyla terörizmdi! Eski CIA şefi İsrail'in çağrı cihazı saldırısını... Haberi Görüntüle

MOLDOVA GEÇİŞLERE İZİN VERMEDİ

Moldova Cumhuriyeti'nin geçen yıl Kişinev üzerinden "hava köprüsünü" yasaklamasının ardından, doğu Romanya'daki havalimanları: Bacau, Suceava ve Iași, bugünlerde Ukrayna'nın Uman kentine ulaşmak isteyen Yahudi hacıların saldırısına uğruyor.

Moldova yönetimi geçtiğimiz yıl binlerce Hasidik Yahudi'nin Kişinev'den geçişi sırasında oluşan zarar için İsrail'e 200 bin dolarlık bir fatura çıkartmıştı. 

Kiev'in yaklaşık 200 km güneyinde bulunan Uman, 18. yüzyılda yaşayan ve Hasidik Yahudi hareketinin kurucularından biri olan Breslau'lu Haham Nachman'ın mezarının bulunduğu yerdir ve 200 yıldan fazla bir süredir Hasidik Yahudiler için hac yeri olmuştur. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading