Yandex Metrica

AKSUNGUR'a yönelik provokasyon Türk askerini durdurmadı! Türk jetleri Irak'ta PKK avına devam ediyor

Irak'ta PKK'ya yönelik operasyon düzenleyen AKSUNGUR SİHA Türk kenti Kerkük'te Irak güçlerinin hedefi oldu. AKSUNGUR hava savunma füzesiyle vurulurken, saldırı Türk askerini durdurmadı. Türk jetleri Irak'ın Kuzeyinde bulunan PKK hedeflerini vurmaya devam etti.

Dünya

30.08.2024, 08:15

Milli Savunma Bakanlığı’nın son dönemlerdeki paylaşımlarında iki kritik nokta öne çıkıyor. Operasyon bölgesindeki kilidin kapanmak üzere olduğu vurgusu ve Gara’daki operasyonlarda artış... Barınma, savunma ve saldırı açısından terör örgütü için çok kritik olan Gara, aynı zamanda teröristlerin geçiş bölgesi.

Bakan Fidan'dan dünyaya mesaj: 'İsrail'i durdurmak için birlikte hareket etmek zorundayız' Bakan Fidan'dan dünyaya mesaj: 'İsrail'i durdurmak için birlikte hareket etmek... Haberi Görüntüle

KİLİT KAPANIYOR

Terörle mücadele soluksuz devam ederken gün basın bilgilendirme toplantısı yapıldı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, terörü kaynağında yok etme stratejisi çerçevesinde sürekli ve kapsamlı olarak operasyonlar gerçekleştirdiği belirtildi.

Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyi dahil, son bir haftada 65 teröristin etkisiz hale getirildiği açıklandı.

Bilgilendirmeye göre; 1 Ocak'tan bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısı bin 828'e yükseldi. Son bir haftada sınırlardan yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 394 kişi yakalandı.

1370 kişi de sınırı geçemeden engellendi. Yakalananlardan 15'inin terör örgütü mensubu olduğu tespit edildi. Yılbaşından bu yana hudutlardan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı da 9 bin 67 oldu denildi.

ABD kesenin ağzını açtı! Ermenistan'a hibe yardımı iki kattan fazla arttırıldı ABD kesenin ağzını açtı! Ermenistan'a hibe yardımı iki kattan fazla... Haberi Görüntüle

AKSUNGUR'A SALDIRI DURDURMADI

Öte yandan sabah saatlerinde Irak'tan gelen "AKSUNGUR SİHA düşürüldü" haberleri sinirleri gerereken, Türk askerini durdurmadı. TSK'ya ait savaş uçakları Irak'ın kuzeyinde bulunan PKK hedeflerini yerle bir etti. 

Bölgeden aktarılan bilgilere göre söz konusu saldırıda çok sayıda  PKK'nın öldürüldüğü duyuruldu. 

Mısır'dan Netanyahu'nun Philadelphi Koridoru açıklamalarına sert tepki: Reddediyoruz! Mısır'dan Netanyahu'nun Philadelphi Koridoru açıklamalarına sert tepki: Reddediyoruz! Haberi Görüntüle

"O SİHA'YI BİZ VURDUK"

AKSUNGUR'a yönelik saldırı konusunda Bağdat'tan gelen ilk mesaj ise Türkiye-Irak ilişkilerini gözden geçirmeye itecek cinsten oldu. 

Irak Kuzey Bölge Hava Savunma Komutan Yardımcısı Abdülselam Hammud Ramazan, 'Irak hava sahasını ihlal eden' AKSUNGUR'u kendilerinin düşürdüğünü ileri sürdü. 

Basına yaptığı açıklamada oldukça heyecanlı olduğu görülen Tuğgeneral Ramazan, Süleymaniye yönünden Kerkük semalarına gelen Türk SİHA'sını 'Hava Savunma Kuvvetleri Komutanının onayıyla vurduklarını' ileri sürdü. Panik içindeki Ramazan şunları söyledi: 

"Süleymaniye tarafından Irak hava sahasını ihlal eden Türk SİHA'sını düşürdük. İHA'yı Hava Savunma Komutanımızın emriyle, silahlarımızla düşürdük. Bu Türk SİHA'sı Irak hava sahamızı ihlal etti. Süleymaniye tarafından Çimen üstüne geldi. Kerkük'teki Çimen bölgesine saldırılar yaptı bu SİHA..."

Habere Tepki Ver

3

0

0

0

1

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading