Al birini vur ötekine! Biden ve Harris, 7 Ekim mesajında katledilen Filistinlileri görmedi

Al birini vur ötekine! Biden ve Harris, 7 Ekim mesajında katledilen Filistinlileri görmedi

Son bir yılda İsrail'i hem sahada hem de masada tüm gücüyle destekleyen Biden yönetiminden 7 Ekim'in birinci yıl dönümünde bir kez daha İsrail'e destek verildi. Başkan Biden, yaptığı açıklamada İsrail'in Filistin topraklarında 42 bini aşkın sivili katletmesinden söz etmedi, 7 Ekim günü ölen İsraillileri andı. Yardımcısı ve Demokratların başkan adayı Harris de İsrail soykırımını es geçip İsrail'i güçlü bir şekilde desteklediklerini hatırlattı.

Dünya

08.10.2024, 01:57

İsrail, Gazze'de ne kadar sivil katlederse katletsin ABD'nin fikri değişmiyor. Daha adı konmadan öldürülen bebekler, annesiz-babasız kalan çocuklar, yıkılan binalar, yerle bir olan evler ve yerlerinden yurtlarından göç etmek zorunda kalan insanlar... Hiçbiri ABD'nin kalbini yumuşatamadı. ABD, 7 Ekim 2023'te hangi noktadaysa 7 Ekim 2024'te de aynı noktada. Başkan Joe Biden ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in 7 Ekim mesajı bunu gösteriyor. 

İran seni sattı! Nasrallah'ın en yakın dostu günler öncesinden uyarmıştı: Dünyayı sarsacak o açıklama İran seni sattı! Nasrallah'ın en yakın dostu günler öncesinden uyarmıştı:... Haberi Görüntüle

İSRAİL SOYKIRIMINDAN BAHSETMEDİ

7 Ekim 2023'te Filistin direniş hareketi Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları tarafından düzenlenen Aksa Tufanı operasyonuna değinen Biden, bu günün Yahudi halkı için Holokost'tan bu yana yaşanan en ölümcül gün olduğunu savundu. Gerçekleştirilen saldırıda 1200'ü aşkın İsraillinin öldüğünü belirten Biden, 250'den fazla kişinin esir alındığını, bunların 12'sinin Amerikalı olduğunu söyledi. İsrail'e saldırı anından itibaren destek verdiklerini ifade eden ABD Başkanı, o gün ölen 1200 İsrailliyi bir çırpıda hatırlarken öldürülen 42 binden fazla Filistinlileri ise hatırlamadı. Biden, Filistinliler için "Çok fazla sayıda Filistinli bu çatışma yılında çok fazla acı çekti." demekle yetindi. Netanyahu ağzını kullanmaktan da vazgeçmeyen Joe Biden, Hamas'ın siviller arasına sızmasından dolayı ölü sayısının arttığını öne sürdü. Bu sav, başta Binyamin Netanyahu olmak üzere İsrailli birçok yetkili tarafından katliama kılıf olarak kullanılıyor. İsrail'e sağladıkları silahlardan ve soykırım ortaklığından hiç söz etmeyen Biden, Gazze'de ateşkes için çalışmaya devam ettiklerini belirtti. Biden, İsrail'in kana buladığı Lübnan içinse bölgede diplomatik çözümü desteklediklerini söyledi. 

Ortadoğu ateş çemberine döndü: Hizbullah, resmen savaş girdi Ortadoğu ateş çemberine döndü: Hizbullah, resmen savaş girdi Haberi Görüntüle

KAMALA HARRIS DE BAŞKANININ İZİNDE

Joe Biden'la benzerlikler taşıyan bir açıklama da ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris'ten geldi. Yazılı bir açıklama yapan Harris, ABD'nin İsrail'e en güçlü desteği verdiğini tekrarladı ve "Masum insanların acılarının sona ermesi için bir ateşkes ve esir anlaşmasının zamanı çoktan geçti." dedi. Harris de Biden gibi İsrail'in Gazze'deki soykırımına değinmedi.

Yahudiler ABD’de Siyonist lobinin ofisini bastı! İsrail aleyhine sloganlar atıldı Yahudiler ABD’de Siyonist lobinin ofisini bastı! İsrail aleyhine sloganlar atıldı Haberi Görüntüle

ABD'NİN BM TEMSİLCİLİĞİ DE İSRAİL KAYIPLARINI ANDI

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Linda Thomas-Greenfield, 7 Ekim saldırılarının birinci yılı dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. Greenfield, "Hamas tarafından alınan 1200 masum can arasında 46 Amerikalı da vardı; bugün, sevdiklerinin yasını tutan aileler ve topluluklarla birlikte biz de yas tutmaya devam ediyoruz." ifadelerine yer verdi. Greenfield, açıklamasında, son bir yılda İsrail'in soykırımına maruz kalan yaklaşık 42 bin Filistinli ile yerinden edilen, açlık çeken ve salgın hastalıklarla mücadele eden Gazzelilere değinmedi.

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading