Alaska Rusya-ABD kapışması: Rus uçağı ABD F-16'sını silme geçti

Alaska Rusya-ABD kapışması: Rus uçağı ABD F-16'sını silme geçti

Kuzey Amerika Havacılık ve Uzay Savunma Komutanlığı, Alaska Hava Savunma Tanımlama Bölgesi'nde faaliyet gösteren 4 Rus uçağını takibe aldı. Rusya’ya ait SU-35 savaş uçağı, kendisine önleme yapan ABD F-16'sına tehlikeli bir biçimde yaklaştı. Sosyal medyada yayınlanan görüntülerde ABD'li pilotun korkuyla karışık heyecana kapıldığı görülüyor.

Dünya

01.10.2024, 09:19

Kuzey Amerika Havacılık ve Uzay Savunma Komutanlığı, Alaska Hava Savunma Tanımlama Bölgesi'nde faaliyet gösteren 4 Rus uçağını takibe aldı. Rusya’ya ait SU-35 savaş uçağı, kendisine önleme yapan ABD F-16'sına tehlikeli bir biçimde yaklaştı. Sosyal medyada yayınlanan görüntülerde ABD'li pilotun korkuyla karışık heyecana kapıldığı görülüyor. ABD tarafından paylaşılan videoda Rus Su-35 savaş uçağının F-16'ya doğru dönüş yaptığı an görülüyor.

Katliam bildirisi! Katil İsrail'den Lübnanlı vatandaşlara soykırım mesajı: Bölgeyi derhal terk edin Katliam bildirisi! Katil İsrail'den Lübnanlı vatandaşlara soykırım mesajı: Bölgeyi derhal... Haberi Görüntüle

ABD'DEN KINAMA

ABD Kuzey Komutanlığı ve Kuzey Amerika Havacılık Savunma Komutanlığı Komutanı General Gregory Guillot, yaşanan olayı kınadı ve şu ifadeleri kullandı: "23 Eylül 2024 tarihinde NORAD uçakları Alaska Hava Savunma Tanımlama Bölgesi’nde Rus askeri uçaklarına güvenli ve disiplinli bir önleme uçuşu gerçekleştirmiştir. Bir Rus Su-35 uçağının davranışı güvensiz, profesyonelce değildi ve herkesi tehlikeye attı. Profesyonel bir hava kuvvetlerinde görebileceğiniz bir şey değil."

Mossad planladı, Cristiana uyguladı! İşte Hizbullah'ı tuzağa düşüren kadın Mossad planladı, Cristiana uyguladı! İşte Hizbullah'ı tuzağa düşüren kadın Haberi Görüntüle

BENZERLERİ YAŞANDI

Temmuz 2023'te Rus Su-35 uçağı, iki ABD MQ-9 Reaper drone'unun önünden geçerken işaret fişekleriyle hasar vermişti. Bu olay, Rus Su-27'nin insansız hava aracının pervanesini kırarak Reaper'ı kullanılmaz hale getirmesinin ardından Mart 2023'te ABD'nin bir MQ-9'u Karadeniz'e düşürmek zorunda kalmasından birkaç ay sonra gerçekleşti.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading