DOLAR

34.17

%-0 expand_less

EURO

37.14

%-0.4 expand_more

ALTIN

2940.10

%0.46 expand_less

BIST

8956.03

%1.08 expand_less

BTC ($)

67970.07

%2.24 expand_less

Alman bakandan skandal sözler: İsrail'in katliamlarını meşrulaştırdı

Alman bakandan skandal sözler: İsrail'in katliamlarını meşrulaştırdı

Gazze'de eşi benzeri görülmemiş bir soykırıma imza atan İsrail’in sivil katliamlarını savunan Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, ''Hamaslı teröristler okulların veya sivillerin arkasına saklandığı için zor bir durumla karşı karşıyayız.'' dedi.

Dünya

16.10.2024, 12:00

ABD başta olmak üzere birçok Batı ülkesinin desteğini alarak Gazze'de bir yıldan bu yana fazla bir süredir soykırım yapan terör devleti İsrail, şu ana kadar 43 bine yakın masum insanı katletti. Hedef gözetmeksizin her yeri bombalayan İsrail, 100'den fazla insanı da yaraladı. Gazze'nin ardından Lübnan'ı da kan gölüne çeviren İsrail, dünya kamuoyunun ateşkes çağrılarına kulağını tıkarken Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, skandal sözlere imza attı.

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock'un, bir yıldan fazla bir süre abluka altında olan ve yoğun bombardımana maruz kalan Gazze'de 7 Ekim 2023'te başlayan olayların birinci yılı dolayısıyla Alman Federal Meclisinde 10 Ekim'de düzenlenen oturumda yaptığı konuşma tepki çekti.

Yer yerinden oynayacak: İHA üretiminde skandal iddia: İnsan ticareti mi yapılıyor? Yer yerinden oynayacak: İHA üretiminde skandal iddia: İnsan ticareti mi... Haberi Görüntüle

ALMAN BAKAN KATLİAMLARI MEŞRULAŞTIRDI

"Meşru müdafaa elbette sadece teröristlere saldırmak değil, onları yok etmek anlamına gelir." diyen Baerbock, Hamas'ın sivil yerleşim yerleri ve okullara saklandığını iddia etti.

Gazze'deki katliamları meşrulaştırma çabası içerisine giren Baerbock, "Bu nedenle BM'ye sivil alanların da teröristler tarafından kötüye kullanıldığı için koruma statüsünü kaybedebileceğini açıkça ifade ettim." dedi.

Rusya'dan 21 yıl sonra gelen Taliban kararı! Putin 'müttefik' demişti Rusya'dan 21 yıl sonra gelen Taliban kararı! Putin 'müttefik' demişti Haberi Görüntüle

''İSRAİL'İN GÜVENLİĞİ BİZİM DE GÜVENLİĞİMİZDİR''

Skandal sözlerine devam eden Alman bakan, sivil katliamları şu sözlerle savundu:

''Kendini savunmak, teröristlere saldırmak anlamına geldiği gibi onları yok etmek anlamına da geliyor. Bunu açık ve net belirtiyorum. Çünkü Hamas teröristleri insanların arkasına ya da okullara saklandığı için çok zor bir meseleyle karşı karşıyayız. Ama bu yüzden geri adım atmayacağız. Birleşmiş Milletler önünde de açıkça söyledim. Teröristlerin bu durumu kötüye kullanmasından dolayı sivil yerler de dokunulmaz statülerini kaybeder. Almanya bu duruşu destekliyor ve bu bizim için güvenlik anlamına geliyor. İsrail’in güvenliği bizim de güvenliğimizdir.''

Siyoniste ağır darbe! İran'dan beklerken Husiler resmen açıkladı: Hayati hedefi vurduk! Siyoniste ağır darbe! İran'dan beklerken Husiler resmen açıkladı: Hayati hedefi... Haberi Görüntüle

BM'DEN ALMAN BAKANA SERT TEPKİ

Alman bakanın skandal sözlerine Birleşmiş Milletler Filistin Özel Raportörü Francesca Albanese'den sert tepki geldi. 

Albanese, sosyal medya hesabından Baerbock'un İsrail'in Filistinli sivilleri hedef alan saldırılarına ilişkin yaptığı açıklamalara yanıt verdi.

Almanya'nın İsrail-Filistin konusunda takındığı tutumdan ve bunun tehlikeli sonuçlarından endişe duyduğunun altını çizen Albanese, "Bakan Baerbock iddia ettiği hususlara ilişkin kanıt sunmaya davet edilmeli ve ardından 'sivil yerlerin koruma statüsünü kaybetmesinin' İsrail'in Gazze'de ve başka yerlerde gerçekleştirdiği katliamları nasıl meşrulaştırdığını açıklamalıdır." ifadesini kullandı.

F-16'lardan sonra şimdi de Mirage 2000 hamlesi! Dev sevkiyat için tarih verildi: O tarihte gökyüzü alev alacak F-16'lardan sonra şimdi de Mirage 2000 hamlesi! Dev sevkiyat için... Haberi Görüntüle

''ADALET GALİP GELSİN''

Albanese, "Almanya, uluslararası suçlar işleyen bir devletin yanında olmaya karar verdiyse bu siyasi bir tercihtir ancak hukuki sonuçları da vardır. Siyasetin iğrenç bir şekilde başarısız olduğu yerde adalet galip gelsin." mesajını paylaştı.

Habere Tepki Ver

0

1

0

0

1

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading