Yandex Metrica

Alman gazetesine saldırı: Almanya'da yasaklanan ters kırmızı üçgen yeniden ortaya çıktı!

Alman gazetesine saldırı: Almanya'da yasaklanan ters kırmızı üçgen yeniden ortaya çıktı!

Almanya'nın başkenti Berlin'de günlük olarak yayımlanan 'Tagesspiegel' gazetesinin yayınevine boyalı saldırı düzenlendi. Berlin'de yasak olan 'ters kırmızı üçgen' çizilmesi dikkat çekti. Berlin Eyalet Senatosu, Hamas'ın yayınladığı kliplerde görülen ve aynı zamanda Filistin bayrağı üzerinde de bulunan "ters kırmızı üçgen" sembolünü yasaklama kararı almıştı.   

Dünya

28.08.2024, 08:42

Almanya'da kimliği henüz tespit edilemeyen kişiler, Berlin'de günlük olarak yayımlanan 'Tagesspiegel' gazetesinin yayınevine boyalı saldırı düzenleyerek gazetenin ofis binasının girişine kırmızı boya püskürttü, kepengine ise ''Alman medyası öldürür'' yazı yazıldı. 

3. nükleer uçak gemisinde geri adım! Türk düşmanı o ülke parayı denkleştiremedi 3. nükleer uçak gemisinde geri adım! Türk düşmanı o ülke... Haberi Görüntüle

YASAKLANAN 'TERS KIRMIZI ÜÇGEN' SEMBOLÜ YAPILDI

Boya ile yazılan yazının yanına ise 'ters kırmızı üçgen' çizilmesi dikkatlerden kaçmadı. 'Ters kırmızı üçgen' Berlin'deki SDP parti merkezine düzenlenen benzer bir boyalı saldırının ardından ülkede  yasaklanmıştı. 

Savunmada güç birliği! Mısır ve Türkiye'den tarihi adım: Stratejik teknoloji transferi an meselesi! Savunmada güç birliği! Mısır ve Türkiye'den tarihi adım: Stratejik teknoloji... Haberi Görüntüle

BU SEMBOLÜ KULLANMAK ARTIK BİR SUÇ UNSURU 

Avrupa'da en çok Filistinli nüfusa sahip olan ülkede, Filistin bayrağı üzerinde görülen ters kırmızı üçgen yasaklandı. Soykırımcı ABD-İsrail ittifakının sömürgesi Almanya, Hamas'ın yayınladığı kliplerde görülen ve aynı zamanda Filistin bayrağı üzerinde de bulunan 'ters kırmızı üçgen' sembolüne yasak koydu. 

Düşman hedeflerini işaretlemek için kullanılan sembol, "Yahudilere ve İsrail'in özgürlüğüne tehdit oluşturduğu" gerekçesiyle Almanya'da artık bir suç unsuru.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yerapetritis'ten Türkiye açıklaması: 'Sorunların çözümü için tarihi bir fırsat penceresi bulunuyor' Yunanistan Dışişleri Bakanı Yerapetritis'ten Türkiye açıklaması: 'Sorunların çözümü için tarihi... Haberi Görüntüle

ÜLKE GENELİNDE YASAKLANMASI BEKLENİYOR

Berlin'de 'ters kırmızı üçgen' sembolü Hamas'ın yayımladığı kliplerde görülmüştü. Aynı zamanda Filistin bayrağı üzerinde de bulunan "ters kırmızı üçgen" sembolü Berlin Eyalet Senatosu tarafından yasaklanmıştı. Senato'da bu yönde hazırlanan tasarıya hem iktidar koalisyonu hem de Almanya İçin Alternatif (AfD) Partisi destek verdi. Tasarının federal düzeye de taşınarak tüm Almanya'yı kapsar hale gelmesi bekleniyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading