Yandex Metrica

Alman mahkemesinden skandal karar: Filistinli baba ve oğlunun talebini reddetti

Alman mahkemesinden skandal karar: Filistinli baba ve oğlunun talebini reddetti

Almanya'da mahkeme, Filistinli baba ile oğlunun açtığı davada davacılar aleyhine karar verdi. Baba ve oğlu, açtıkları davada  İsrail'e silah ihracatının yasaklanmasını talep etmişti.

Dünya

10.08.2024, 01:38

İsrail'in en büyük silah tedarikçilerinden ve dolayısıyla Gazze'deki soykırımın ortakalarından biri olan Almanya'da mahkeme skandal bir karara imza attı. Filistinli bir baba ve oğlunun Alman hükümetinin İsrail'e silah satışını durdurmasına yönelik açtığı dava mahkemece reddedildi. 

Davanın görüldüğü Brandenburg Eyalet Yüksek İdare Mahkemesinden adının açıklanmayan sözcü, İsrail'e silah satışının durdurulması talebinin reddedildiğini bildirdi. Almanya'da benzer bir davada mahkeme yine aynı kararı vermişti. 

Soykırımcı İsrail'den alçak tehdit! Marwan Issa ve Muhammed Deif'i örnek gösterdiler Soykırımcı İsrail'den alçak tehdit! Marwan Issa ve Muhammed Deif'i örnek... Haberi Görüntüle

ALMANYA SİLAH TEDARİKİNDE ABD'DEN SONRA İKİNCİ SIRADA

Alman hükümeti, İsrail'e silah tedariki konusunda ABD ile benzer bir politika güdüyor. İsrail'in Gazze'deki soykırımını sadece izleyen ve bunun önlenmesi için göstermelik birkaç açıklama dışında hiçbir şey yapmayan Almanya, bölgedeki gerilimin kendilerine yaradığını düşünüyor. İsrail'e 2023'te 326,5 milyon avro silah teslimatı yapan Almanya ayrıca askeri teçhizat ihracatı için toplam değeri yaklaşık 327 milyon avro olan 308 ayrı lisansı da onayladı.

Almanya geçtiğimiz yıl İsrail’e 2 Sa'ar 6 sınıfı korvet, zırhlı personal taşıyıcı Eitan ZPT ve IFV için 10 adet MTU 750hp dizel motor; Merkava-4 tankları ve Namer ZPT (Zırhlı Personel Taşıyıcılar) için 50 adet MT883Ka dizel motor, Dolphin denizaltıları için 10 adet DM2A4 Seehecht (SeaHake mod 4) su altı füzesi ve 10 binden fazla 120 mm tank mühimmatı teslim etmişti.

Habere Tepki Ver

0

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading