Yandex Metrica

Alman polisi Müslüman düşmanlarını korudu! Çıkan arbedede çok sayıda kişi gözaltına alındı

Alman polisi Müslüman düşmanlarını korudu! Çıkan arbedede çok sayıda kişi gözaltına alındı

Müslüman ve yabancı karşıtlığıyla tanınan Almanya'da en fazla oy alan ikinci parti konumuda olan AfD'nin kongresi başladı. 2 gün sürecek kongrenin açılışında protestolar düzenlendi. Protesto sırasında çıkan arbedede birçok kişi polis tarafından gözaltına alındı.

Dünya

29.06.2024, 22:14

Almanya İçin Alternatif Partisi'nin 2 gün sürecek kongresi olaylı başladı. Yabancı ve Müslüman karşıtlığı yapan partiyi protesto etmek isteyenler Essen kentinde bir araya geldi. 

Polis tarafından yapılan açıklamada göstericilerin polis kordonunu aşmaya çalıştığı ve polisin buna karşılık biber gazı ve coplarla müdahale ettiği ifade edildi. Çıkar arbedede çok sayıda kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Essen kentinde bulunan Grugahalle Salonu'nda düzenlenen kongreyi engellemek için binlerce gösteri binanın önüne gelerek ırkçılık karşıtı protestolar sloganlar attı. Protestolara yapılan konuşmalarla AfD'nin söylemleri eleştirildi. Ayrıca protestoya katılan sol gruplar AfD delegerinin salona girmelerine engel olunacağını bildirdi. 

Kongreye yaklaşık 600 delegenin katılması bekleniyor. 

Wikileaks'in kurucusu Julian Assange 5 yıl sonra serbest Wikileaks'in kurucusu Julian Assange 5 yıl sonra serbest Haberi Görüntüle

AVRUPA PARLAMENTOSU SEÇİMLERİ

Haziran ayı içerisinde yapılan Avrupa Parlamentosu seçimlerinde Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) yüzde 23,7, Almanya için Alternatif Partisi (AfD) ise yüzde 15,9 oranında oy almıştı. 

Aşırı sağcı AfD'nin oylarını yükseltmesi ve ülkede ikinci parti durumuna gelmesi tartışmalara neden oldu. AfD Thüringen, Brandenburg, Saksonya, Sachsen-Anhalt eyaletlerinde birinci parti konumuna yükseldi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

1

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading