Yandex Metrica

Almanlar AB'nin kararına tepkili: Çinli otomobillere olan vergileri yumuşatın

Almanlar AB'nin kararına tepkili: Çinli otomobillere olan vergileri yumuşatın

AB Komisyonu, Çin'den ithal edilen elektrikli araçlara geçtiğimiz günlerde ek vergi getirme kararı almıştı. Almanya ise bu karara itiraz ederek vergilerin azaltılması talebinde bulundu.  

Dünya

18.06.2024, 11:03

Son zamanlarda Çinli otomobil üreticilerinin yükselişi, bazı ülkeleri rahatsız etmeye başladı. Avrupa Birliği (AB), Çinli markalara ek vergiler getirerek Çin'li otomobil markalarının bu yükselişini engellemek için kollarını sıvadı.

Geçtiğimiz günlerde ABD Başkanı Joe Biden, Çinli elektrikli araçlara uygulanan yüzde 25’lik vergiyi yüzde 100’e çıkarmış ve bazı ek masraflar getirmişti. Türkiye ve Avrupa Birliği ise Çinli markalara ek vergi uygulanmasına karar vermişti.

Lityum pil fabrikasında patlama: Çok sayıda insan hayatını kaybetti Lityum pil fabrikasında patlama: Çok sayıda insan hayatını kaybetti Haberi Görüntüle

ALMANYA ENDİŞELİ

Almanya, Çinli otomobillere uygulanacak olan yüzde 38'lik vergiden dolayı son derece endişeli. Almanya Ekonomi Bakanı Robert Habeck, yaklaşmakta olan bu tarife artışını durdurmak için hala zaman olduğunu ve konuyu hükümet yetkilileriyle görüşmek üzere önümüzdeki hafta Çin'e gideceğini dile getirdi.

Burası Türk kıtası! Türkiye'nin yeni NAVTEX'i Yunan'ı ürküttü: Mavi Kablo Sistemi kuruyor Burası Türk kıtası! Türkiye'nin yeni NAVTEX'i Yunan'ı ürküttü: Mavi Kablo... Haberi Görüntüle

ALMAN MARKALAR ZARARA UĞRAYABİLİR

Almanların en büyük korkusu, AB'nin bu kararı sonrasında Çin'in misilleme yapma ihtimalinin oldukça yüksek olması. Eğer Çin benzer AB'nin kararına benzer bir adım atarsa; Volkswagen, Mercedes ve BMW gibi Çin'de büyük satış rakamlarına sahip üreticiler zor durumda kalabilir ve markalar büyük zararlar yaşayabilir.

İngiliz mezarlığı olunca saygı Müslümam mezarlığı olunca talan et anlayışı! İsrail'in vurmadığı tek yer İngiliz mezarlığı! İngiliz mezarlığı olunca saygı Müslümam mezarlığı olunca talan et anlayışı!... Haberi Görüntüle

NE OLMUŞTU?

AB Komisyonu, Çin'in elektrikli otomobil üretimine sağladığı devlet sübvansiyonlarına ilişkin başlattığı soruşturma kapsamında yeni tedbirler devreye alarak ek vergi getirmişti.

Bu kapsamda, Çin'den elektrikli araç ithalatında uygulanacak yeni vergi oranları duyurulmuştu.

Açıklamada, Çinli yetkililerle yapılan görüşmelerde etkili bir çözüm sağlanamaması halinde bu geçici vergilerin 4 Temmuz'dan itibaren bütün üye ülke gümrüklerince uygulanmaya başlanacağı, geçici vergilerin daimi vergi kararı yürürlüğe girene kadar da devam edeceği bilgisi aktarılmıştı.

Çinli firmalar arasınad yer alan BYD'ye yüzde 17,4, Geely'e yüzde 20, SAIC'e yüzde 38,1 oranında ek vergi getirilmesine karar verilmişti.

Habere Tepki Ver

1

1

1

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading