Almanlar duyurdu: 'Türkiye 3 adet F-16 uçağıyla katılacak'

Almanlar duyurdu: 'Türkiye 3 adet F-16 uçağıyla katılacak'

Türkiye, Almanya'da düzenlenecek olan NATO tatbikatına katılıyor. "NATO Tiger Meet 2024" adıyla düzenlenecek tatbikatta Türk Hava Kuvvetleri'ne ait 3 adet F-16 uçağı yer alacak.

Dünya

31.05.2024, 19:56

Alman Hava Kuvvetleri, yeni bir NATO tatbikatının düzenleneceğini duyurdu. 13 ülkeden farklı tiplerde 50'den fazla uçakla beraber 1100 personelin katılacağı "NATO Tiger Meet 2024" adlı tatbikatta Türkiye de yer alacak. Türkiye, tatbikata 3 adet F-16 savaş uçağıyla katılacak.

Söz konusu tatbikat 63 yıldır düzenleniyor. "NATO Tiger Association" yani NATO Kaplan Birliği tarafından düzenlenen tatbikata bu yıl Almanya ev sahipliği yapıyor. Tatbikat, kuzeyde bulunan Jagel Hava Üssü'nde 3-14 Haziran arasında düzenlenecek.

The Simpsons'ın felaket kehaneti: 28 yıl önce yüzyılın krizini tahmin ettiler! The Simpsons'ın felaket kehaneti: 28 yıl önce yüzyılın krizini tahmin... Haberi Görüntüle

AMATÖR FOTOĞRAFÇILAR ETKİNLİK ALANINA GİRECEK

Tatbikatla NATO üyesi ülkelerin birlikte çalışabilirliğini, aralarındaki bağı güçlendirmeyi ve caydırıcı bir güç olarak hava gücünü göstermesi hedefleniyor. Tatbikatın en ilginç bölümü ise 7-10 Haziran tarihleri arasında yaşanacak. Bu tarihlerde hava kuvvetleri "Gözcü Günler" adıyla bir etkinlik düzenleyecek ve 1500 amatör fotoğrafçı alana girip görüntü alabilecek. Fotoğrafçılar dünyanın en iyi uçakları Tornado, Eurofighter, Griepen, F-16 ve Rafale uçaklarının görselini çekme şansı elde edecek. Bu arada Jagel'de yeni konuşlandırılan Heron TP insansız hava aracı da tatbikat çerçevesinde uçurulacak.

Habere Tepki Ver

4

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading