Yandex Metrica

Sitede Ara

Almanlar Türkiye ile dalaşmaya kararlı: Eurofighter, Akkuyu, Doğu Akdeniz, FETÖ, PKK...

Almanlar Türkiye ile dalaşmaya kararlı: Eurofighter, Akkuyu, Doğu Akdeniz, FETÖ, PKK...

Eurofighter uçağı alımını bloke eden Almanya, Akkuyu Nükleer Santrali'ni de sabote etme girişiminden vazgeçmedi. Ankara'nın çağrılarına rağmen ABD-İsrail kontrolündeki Berlin yönetimi, en ufak bir geri adım atmadı. Milyonlarca gurbetçiyi tehcir etmeyi planlayanların yükselişte olduğu Almanya, Türklere baskı için koçbaşı olarak kullanılıyor. Ardı ardına gelen krizlere yakında yenileri eklenebilir.

Dünya

12.09.2024, 16:48

ABD ve İsrail'in kontrolü altındaki Almanya, Türkiye'ye uygulanan yaptırımlar konusunda kararlı bir çizgi izliyor. CIA'ya bağlı FETÖ ile Pentagon'a bağlı PKK/YPG'ye topraklarında kuluçka imkanı oluşturan Berlin yönetimi, Ankara'nın Eurofighter savaş uçağı alım talebini sonuçsuz bıraktı. 

Almanlar bir adım daha atarak Rusya'nın Mersin'e inşa ettiği Akkuyu Nükleer Santrali'ni sabote etme girişiminde bulundu. Alman Siemens firması, anlaşması önceden yapılmış nükleer santral ekipmanlarını gümrükten bir türlü geçiremedi. 

Berlin yönetimi Alman fabrikalarının mal ihraç etmesini önlemenin yanında bu şirketlerin astronomik tazminata mahkûm olmasının önünü açıyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, konuya ilişkin dün yaptığı açıklamada Alman Siemens şirketine ceza sinyali verdi. 

Asya Pasifik'te gerilim! Savaş uçağı denize çakıldı Asya Pasifik'te gerilim! Savaş uçağı denize çakıldı Haberi Görüntüle

SIEMENS ŞİRKETİ BEDEL ÖDEYECEK

Santral ekipmanının gönderilmemesi nedeniyle Akkuyu açılışının birkaç ay geciktiğini, Rus Rosatom şirketinin aynı parçaları Çin'den tedarik etmek üzere anlaşma yaptığını kaydeden Bayraktar şunları söyledi:

Almanya, Türkiye'nin Akkuyu Nükleer Güç Santrali'ni sabote etme girişiminde bulundu.

"Siemens'in henüz depolarında beklettiği teslim etmesi gereken nükleer ada ile ilgili ekipman var. Elektriğin iletimini sağlayan, şant sahasında kullanılan ekipmanlar. İnşaatı yavaşlatma etkisi var maalesef. 

Birkaç ay geciktirme etkisi olabilecek bir şey. Hiçbir hukuki temeli olmayan herhangi bir uluslararası yaptırım konusu olmayan bir konuda maalesef böyle bir siyasi tutumla alınmış bir karar var. Konu en üst düzeyde dile getirildi. 

Firma bu konuda izahat sağlayamadı. Mutlaka bir bedel ödemesi lazım. Özellikle Türkiye piyasasında bu kadar güçlü bir varlığı olan bir firmanın, yani burada amaç Rusya'ya yaptırım uygulamaksa bundan etkilenen ciddi anlamda Türkiye de var.

Buradan Türkiye zarar görüyor. Türkiye'deki proje zarar görüyor. Bu ekipmanın Türkiye'de kullanılacağına dair her türlü garanti verilmiş durumda. Bunun izahı yok." 

Almanya'da İsrail Başkonsolosluğuna silahlı saldırı! Almanya'da İsrail Başkonsolosluğuna silahlı saldırı! Haberi Görüntüle

KRİZ KONULARI DAHA DA BÜYÜYECEK

ABD-İsrail etkisiyle Türkiye'ye karşı pozisyon alan Berlin yönetimi, Angela Merkel'in başbakanlığı döneminde de Ankara'ya 'Doğu Akdeniz' baskısı yapmak için koçbaşı görevini üstlenmişti. 

Türkiye'nin ihracat yaptığı ülkeler listesinde en üst sırada bulunan Almanya bunu bir koz olarak kullanmış ve Ankara'yı ekonomik yaptırımlarla tehdit etmişti. 

Fatih sondaj gemisi 2020 yılında Doğu Akdeniz'deki çeşitli noktalarda sondaj yaptı.

Türk donanmasının koruması altında Kıbrıs'ın batı açıklarında sondaj faaliyeti yürüten gemiler, ekonominin zarar görmemesi için Doğu Akdeniz'deki faaliyetlere bir süreliğine ara verdi. 

Gazze'deki soykırıma en büyük desteği sağlayan ülkeler arasındaki Almanya, Fetullahçı Terör Örgütü üyelerine resmî devlet koruması tahsis ederek CIA'ya bağlı teröristlere kol kanat geriyor.

Berlin yönetimi, Avrupa'da uyuşturucu dağıtım ağını elinde bulunduran PKK/YPG'li teröristlere de yıllardır 'dokunmuyor'.

Gurbetçi Türkleri tehcir etmeyi tasarlayan aşırı sağcı partilerin yükselişte olduğu ülke, İsrail'e yönelik her türlü eleştiriyi yasaklamasıyla biliniyor. 

Konu İsrail'in çıkarları olduğunda Alman işçilerini ve sendikaları bile dinlemeyen Olaf Scholz, Türkiye'nin 40 adet Eurofighter uçak alım talebine blokaj uygulayarak Alman havacılık endüstrisine darbe vuruyor. 

Soykırımcı siyonist Benjamin Netanyahu ve Olaf Scholz

Berlin yönetiminde siyonizm etkisi öylesine güçlü ki Scholz, Eurofighter projesinin ortakları İspanya, İngiltere ve İtalya'dan gelen tepkileri bile umursamadı.

Almanların, Ukrayna'ya gönderilecek tank mühimmatını doğrudan Türkiye'den almak yerine araya Çekya'yı soktuğu ve böylece mermileri çok daha pahalıya tedarik ettiği gerçeği de geçtiğimiz günlerde ortaya çıkmıştı. 

Scholz yönetimi, EURO-2024 Avrupa Şampiyonası maçında Merih Demiral'ın Türk sembolü 'bozkurt' işaretiyle sevinmesini de kriz konusu haline getirmiş ve Demiral'a 2 maç ceza verilmesini sağlamıştı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kasım 2023'te gerçekleşen Berlin ziyaretinde Alman gazeteciye verdiği ayar uzun süre gündemde kalmıştı. 

Habere Tepki Ver

0

0

2

0

4

0

0

1

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading