Almanya halkı, hükümete karşı! İsrail’e silah satışın büyük çoğunluk desteklemiyor

Almanya halkı, hükümete karşı! İsrail’e silah satışın büyük çoğunluk desteklemiyor

Almanya’da yapılan bir anket, halkın büyük bir kısmının İsrail’e yönelik silah satışlarına karşı olduğunu ortaya koydu. Son haftalarda artan silah ihracatına rağmen halkın tepkisi dikkat çekiyor.

Dünya

22.10.2024, 15:43

Almanya’da Forsa araştırma şirketi tarafından yapılan bir anket, ülke genelinde İsrail’e silah ihracatına yönelik büyük bir karşıtlık olduğunu gösterdi. 17-18 Ekim tarihlerinde Stern dergisi için yapılan ankete katılan 7 bin kişi, Almanya’nın İsrail’e silah sevkiyatına ilişkin düşüncelerini paylaştı. Anket sonuçlarına göre, katılımcıların %60’ı Almanya’nın İsrail’e silah satışına karşı olduklarını ifade etti. İsrail’e silah teslimatını destekleyenlerin oranı ise sadece %31’de kaldı. %9’luk bir kesim ise bu konuda kararsız olduğunu belirtti.

Büyük İskender'in esrarengiz kalesi! 2.300 yıllık sır perdesini aralayacak Büyük İskender'in esrarengiz kalesi! 2.300 yıllık sır perdesini aralayacak Haberi Görüntüle

DOĞU ALMANYA'DA KARŞITLIK DAHA YÜKSEK

Ankette dikkat çeken bir diğer unsur, Doğu Almanya’daki karşıtlığın daha yüksek olması. Doğu Almanya’da ankete katılanların %75’i İsrail’e silah ihracatına karşı olduklarını belirtti. Bu oran Batı Almanya’da yaşayanlara kıyasla oldukça yüksek bir seviyede. İsrail’e yönelik silah satışları Almanya genelinde eleştirilerin hedefinde olmasına rağmen, özellikle Doğu Almanya’daki bu yüksek karşıtlık dikkat çekiyor.

Lafarge davasında yeni aşama: Fransız şirketin yöneticileri terör örgütünü finanse etmekten yargılanacak Lafarge davasında yeni aşama: Fransız şirketin yöneticileri terör örgütünü finanse... Haberi Görüntüle

ALMANYA'NIN İSRAİL'E SİLAH SATIŞINI ARTITMASI

Alman hükümeti, son haftalarda İsrail’e yönelik silah ve askeri malzeme satışlarını hızlandırdı. Ekonomi ve İklimi Koruma Bakanlığı’na göre, Almanya, 2023 yılı boyunca toplam 45,74 milyon avro değerinde silah ve askeri malzeme satışına onay verdi. Özellikle 7 Ekim 2023 sonrasında, İsrail’e yönelik silah satışında önemli bir artış yaşandı. Son 8 haftada İsrail’e 31 milyon euroluk silah ve askeri malzeme ihracatı onaylandı.

Tarihi an yaşanıyor: Avrupa Süper Ligi'nin ilk maçları beli oldu! Ne zaman başlıyor? Tarih verildi... Tarihi an yaşanıyor: Avrupa Süper Ligi'nin ilk maçları beli oldu!... Haberi Görüntüle

ALMANYA'NIN SİLAH SATIŞINA DAİR ENDİŞELER

Almanya’nın İsrail’e yönelik silah satışları, yalnızca iç politikada değil, uluslararası arenada da eleştirilerin hedefi olmuş durumda. Latin Amerika ülkesi Nikaragua, Almanya’yı İsrail’e silah sağlayarak Gazze Şeridi’nde soykırıma katkıda bulunmakla suçladı. Fakat Alman hükümeti, bu suçlamaları asılsız olarak nitelendirdi ve reddetti. Bild gazetesi, Almanya’nın İsrail’den "satılacak silahların soykırım amacıyla kullanılmayacağı"na dair yazılı güvence aldığını bildirdi.

Alman hükümeti, İsrail’e yönelik silah ihracatı konusunda herhangi bir yasak olmadığını açıklarken, Başbakan Olaf Scholz, silah satışlarının devam edeceğini belirtti. Alman hükümetinin 2023 yılında İsrail’e 327 milyon euro değerinde silah ve askeri malzeme satışına onay verdiği de kaydedildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading