Yandex Metrica

Sitede Ara

Almanya'da büyük gerileme: 2021'den beri en düşük seviyesinde

Almanya'da büyük gerileme: 2021'den beri en düşük seviyesinde

Almanya'da motorin fiyatları Aralık 2021'den beri en düşük seviyesine geriledi. Brent petrol fiyatlarının uluslararası piyasalarda düşmesi ve zayıf ekonomik veriler bu düşüşte etkili oldu.

Dünya

12.09.2024, 13:28

Almanya’da akaryakıt fiyatlarında önemli bir düşüş yaşanıyor. Motorinin litre fiyatı ortalama 1,55 euroya, benzinin ise 1,65 avronun altına geriledi. Almanya bu rakamlarla Aralık 2021'den bu yana ülkedeki en düşük seviyeygörmüş oldu. Brent petrolün uluslararası piyasalarda 70 doların altına inmesi, fiyatlardaki bu düşüşte başlıca etken olarak gösteriliyor.

F-35 tuzlu geldi! İngiltere 2040 yılına kadar Eurofighter'ı kullanacak F-35 tuzlu geldi! İngiltere 2040 yılına kadar Eurofighter'ı kullanacak Haberi Görüntüle

PETROL FİYATLARININ DÜŞÜŞÜNÜN YANSIMASI

ABD ve Çin'den gelen zayıf ekonomik veriler, Brent petrol fiyatlarını düşürdü. Almanya’da motorin fiyatları da bu gelişmelere paralel olarak gerileme gösterdi. Alman Otomobil Kulübü ADAC’ın açıklamasına göre, motorin ve benzinde yaşanan fiyat düşüşleri, dünya genelindeki petrol arz ve talebindeki değişimlerden kaynaklanıyor.

Brent petrol fiyatları, ekonomik durgunluk sinyalleri ve OPEC dışı ülkelerden gelen arzın artmasıyla 70 doların altına indi. Bu da Almanya’daki akaryakıt fiyatlarına doğrudan yansıdı. Motorinin litre fiyatı 1,55 euroya, benzinin ise 1,65 euronun altına kadar düştü. Bu rakamlar ülkede Aralık 2021’den bu yana en düşük seviye oldu.

Yahudi yönetmen ödülünü Gazze'ye adadı! Venedik Film Festivali'ne damgasını vurdu! Yahudi yönetmen ödülünü Gazze'ye adadı! Venedik Film Festivali'ne damgasını vurdu! Haberi Görüntüle

RUSYA-UKRAYNA SAVAŞININ ETKİSİ HAFİFLEDİ Mİ?

Almanya, akaryakıt fiyatlarının yüksek olduğu bir dönemden geçiyordu. Özellikle Rusya-Ukrayna savaşının başlamasıyla motorin fiyatları 2,20 euronun üzerine çıkmıştı. Rusya’dan yapılan büyük miktardaki petrol ithalatı ve küresel arz sıkıntıları, Almanya'daki akaryakıt fiyatlarını hızla artırmıştı. Ancak bugün gelinen noktada, Brent petrol fiyatlarındaki düşüş ve ekonomik durgunluk işaretleri, fiyatların gerilemesine neden oldu.

Hollanda'daki üniversitelerde Filistin eylemleri tekrar başladı: Rotterdam Erasmus Üniversitesi'nden iyi haber Hollanda'daki üniversitelerde Filistin eylemleri tekrar başladı: Rotterdam Erasmus Üniversitesi'nden iyi... Haberi Görüntüle

EKONOMİK VERİLER PETROL FİYATLARINI NASIL ETKİLİYOR?

Brent petrol fiyatlarının 70 doların altına inmesi, küresel ekonomik göstergelerdeki zayıflıklarla bağlantılı. ABD ve Çin ekonomilerinden gelen zayıf veriler, petrol talebini azaltırken, petrol arzındaki artış da fiyatlar üzerinde baskı yarattı. Ayrıca euronun 1,10 dolar seviyesinin üzerinde istikrarlı bir şekilde işlem görmesi de Almanya’da akaryakıt fiyatlarının düşmesine katkıda bulundu.

ADAC tarafından yapılan açıklamada, "Ham petrolün bu kadar ucuz kalıp kalmayacağı tartışmalı. ABD Merkez Bankası’nın faiz oranlarını düşürme olasılığı, durgun olan ekonomiyi canlandırabilir ve petrol talebini yeniden artırabilir. Ayrıca, Orta Doğu’daki gerginliklerin yeniden yükselme ihtimali de petrol fiyatlarını yeniden yükseltebilir." ifadelerine yer verildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading