Yandex Metrica

Almanya'da hükümete büyük şok! Toplu istifa kararı aldılar

Almanya'da hükümete büyük şok! Toplu istifa kararı aldılar

Almanya'da hükümet ortağı Yeşiller Partisi, ülkenin doğusunda yapılan eyalet meclisi seçimlerinde yaşadığı başarısız sonuçlar üzerine, yönetimin toplu istifa kararı aldığını duyurdu.

Dünya

25.09.2024, 13:40

Almanya’da koalisyon ortağı olan Yeşiller Partisi, doğu eyaletlerinde gerçekleştirilen son eyalet meclisi seçimlerinde yaşanan oy kayıpları sonrası toplu istifa kararı aldı. Parti eş başkanları Omid Nouripour ve Ricarda Lang, Berlin’de düzenledikleri basın toplantısında, partinin krizde olduğunu ve bu krizi aşmak için yeni bir başlangıca ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

Lübnan sınır hattında tansiyon yüksek: İsrail Hizbullah’ın yeni bir 7 Ekim planladığını iddia etti! Lübnan sınır hattında tansiyon yüksek: İsrail Hizbullah’ın yeni bir 7... Haberi Görüntüle

RICARDA LANG: YENİ YÜZLERE İHTİYACIMIZ VAR

Yeşiller Partisi Eş Başkanı Ricarda Lang, partinin içinde bulunduğu krize işaret ederek, "Bu krizden çıkmak için yeni yüzlere ihtiyaç var" dedi. Parti yönetiminin toplu istifa kararı aldığını açıklayan Lang, kasım ayında düzenlenecek parti kurultayında görevi devredeceklerini belirtti. Lang, "Şimdi koltğa yapışma zamanı değil, sorumluluk alma zamanı. Biz bu sorumluluğu yeni bir başlangıçla üstleniyoruz" şeklinde konuştu.

Döner krizi! Türkiye 'bizim' dedi 11 ülke karşı çıktı: Almanya Avrupa'yı karıştırdı Döner krizi! Türkiye 'bizim' dedi 11 ülke karşı çıktı: Almanya... Haberi Görüntüle

OMID NOURIPOUR: DEĞİŞİM KAÇINILMAZ

Partinin diğer eş başkanı İran kökenli Omid Nouripour da yönetimin bir süredir partide değişime ihtiyaç olup olmadığını tartıştığını ifade etti. Nouripour, "Yeni bir başlangıca ihtiyacımız olduğu sonucuna vardık" diyerek, doğu eyaletlerinde alınan seçim sonuçlarının partinin derin bir krizde olduğunu gösterdiğini, ancak bu krizin aşılabileceğine inandığını söyledi.

Pentagon'dan Lübnan açıklaması! Terör devletine 'şartsız' destek: 'İsrail'i korumak için bölgedeyiz' Pentagon'dan Lübnan açıklaması! Terör devletine 'şartsız' destek: 'İsrail'i korumak için... Haberi Görüntüle

WIESBADEN'DE YENİ YÖNETİM SEÇİLECEK

Yeşiller Partisi'nin genel kurlu, 15-17 Kasım tarihlerinde Wiesbaden kentinde gerçekleştirilecek. Bu kurultayda partinin yeni yönetimi belirlenecek. Nouripour, bu süreçte partinin geleceğine dair önemli kararlar alınacağını vurguladı.

Telegram'dan dikkat çeken karar: Kullanıcıların bilgileri yetkililerle paylaşılacak Telegram'dan dikkat çeken karar: Kullanıcıların bilgileri yetkililerle paylaşılacak Haberi Görüntüle

SEÇİMLERDE BÜYÜK OY KAYBI

Almanya’nın doğusunda bulunan Thüringen, Saksonya ve Brandenburg eyaletlerinde Yeşiller Partisi, bu ay yapılan eyalet meclisi seçimlerinde ciddi oy kaybı yaşadı. Partinin Thüringen ve Brandenburg’da yüzde 5 barajını geçemeyerek eyalet meclisine girememesi, Saksonya’da ise kıl payı meclise girmesi, yönetim üzerindki baskıyı artırmıştı. Özellikle Brandenburg'daki sonuçlar, partinin içinde bulunduğu krizi derinleştirdi.

Yeşiller Partisi, federal düzeyde Başbakan Olaf Scholz liderliğindeki Sosyal Demokrat Parti (SPD) ve Hür Demokrat Parti (FDP) ile koalisyon hükümetinde yer alsa da son seçim sonuçları partinin eyalet bazındaki gücünü sorgulatır hale geldi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading