Yandex Metrica

Sitede Ara

Almanya'da İslam karşıtı propaganda: Tepki sonrası geri adım attılar

Almanya'da İslam karşıtı propaganda: Tepki sonrası geri adım attılar

Almanya'nın Eyaletin İçişleri Bakanlığı, sosyal medya hesabı üzerinden "Bunun sadece başkalarının başına geldiğini mi düşünüyorsunuz?" başlıklı bir animasyon video ile Müslümanları hedef alan İslam karşıtı bir gönderi yayınladı. Söz konusu videoda, Müslüman bir adamın iki eşinin olduğuna vurgu yapılarak, "Selefilik tuzağı düşündüğünüzden daha hızlı yayılıyor" ifadelerine yer verildi. Gelen tepkiler üzerine gönderi sayfadan kaldırıldı.

Dünya

04.09.2024, 11:38

Avrupa'da Müslümanları hedef alan İslam karşıtı propagandalar sosyal medya üzerinden yapılmaya devam ederken bu kez Almanya'dan skandal bir hamle geldi.

Almanya'nın Bavyera Eyaleti İçişleri Bakanlığı, sosyal medya hesabı üzerinden "Bunun sadece başkalarının başına geldiğini mi düşünüyorsunuz?" başlıklı bir animasyon video ile Müslümanları hedef alan İslam karşıtı bir gönderi yayınladı.

Cehennem gibi: Çatışmadan kaçanı akrep-yılan sokuyor! Sel baskınından kurtulanlar açlıktan ölüyor Cehennem gibi: Çatışmadan kaçanı akrep-yılan sokuyor! Sel baskınından kurtulanlar açlıktan... Haberi Görüntüle

SELEFİLİK TUZAĞI

Söz konusu videoda karikatürize edilmiş sakallı kişilerin, genç kızlara İslam'da makyaj yapmanın yasak olduğu yönünde telkinler verdiği görülüyor. Videonun devamında peçeli olarak tasvir edilen Müslüman kadınların ise "İslami hassasiyetleri bulunan koca aradığını" söyleyen bir paylaşım yaptığı, görülüyor. Söz konusu animasyon filmde Müslümanların, kendine eş arayan kadınları kendilerine ikinci bir eş olarak aldığı yer alıyor. Videonun sonunda "Selefilik tuzağı düşündüğünüzden daha hızlı yayılıyor" ifadelerine yer veriliyor.

Kanser aşısında çığır açan gelişme! Biontech insanlı deneylere başladı! Kanser aşısında çığır açan gelişme! Biontech insanlı deneylere başladı! Haberi Görüntüle

''NAZİVARİ VİDEO''

Videonun sonunda, gönderinin 'Antworten Auf Salafismus' (Selefiliğe Cevaplar) isimli oluşum tarafından hazırlandığı ortaya çıktı. Söz konusu gönderi İçişleri Bakanlığı'nın resmi sosyal medya hesabı tarafından da paylaşıldı. Müslümanları hedef alan video sosyal medyada büyük tepki gördü. Bazı sosyal medya kullanıcıları ve Almanlar yayınlanan gönderiyi Nazi propagandası olarak gördüğünü belirtti. Kullanıcılar, "Almanya'nın Bavyera eyaleti hükümeti, Müslümanlara karşı korku ve nefret uyandıran Nazivari bir video yayınladı." ifadeleriyle yorumladı.

İki gökdeleni yıktılar, içinde Yahudi yoktu: 11 Eylül sonrası hangi devlete ne oldu? İki gökdeleni yıktılar, içinde Yahudi yoktu: 11 Eylül sonrası hangi... Haberi Görüntüle

YAYINDAN KALDIRILDI

Sosyal medyada gelen tepkiler üzerine video yayından kaldırıldı.

'Selefiliğe Cevaplar' isimli platform, kendini Almanya'daki Müslümanların radikalleşmesine karşı faaliyet gösteren bir oluşum olarak tanıtıyor, Almanya'daki Bavyera yerel hükümeti tarafından desteklenen bir kuruluş olarak biliniyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading