Almanya'dan akılalmaz açıklama: "Gazze'de soykırım yaptığına dair hiçbir emare görmüyoruz"

Almanya'dan akılalmaz açıklama: "Gazze'de soykırım yaptığına dair hiçbir emare görmüyoruz"

İsrail'in Gazze terörü sürerken Batı ülkerinden bu caniliği normalleştime çabaları derinden üzmeye devam ediyor. Birçok ülkenin akıldışı açıklamalar kervanına Almaya'da katıldı. Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sebastian Fischer Gazze'deki soykırıma dair, "Pozisyonumuz değişmedi. İsrail'in Gazze'de soykırım yaptığına dair hiçbir emare görmüyoruz" ifadelerini kullandı.

Dünya

15.10.2024, 11:06

Geçtiğimiz ekim ayından beri İsraili'in Gazze üzerindeki soykırımı devam ediyor. Binlerce masum can hayatını kaybederken, binlerce insanda katliamın ortasında umutlu bekleyişini sürdüyor. Saldırıların duraksamadığı Gazze Şeridinde yaşamını yitirenlerin sayısı 42 bin 289'a, yaralı sayısı da 98 bin 684'e yükseldi.

Halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı tahrik edilirken, binlerce ölü de enkazlar altında kaldığı biliniyor.

Hizbullah'ın roket yağmuru İsrail medyasını dumura uğrattı: Daha önce böylesini görmedik Hizbullah'ın roket yağmuru İsrail medyasını dumura uğrattı: Daha önce böylesini... Haberi Görüntüle

ALMANYA'DAN SKANDAL AÇIKLAMA!

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sebastian Fischer, Berlin'de açıklamalarda bulundu. Sözcü Fischer, Almanya'nın soykırım yaptığı gerekçesiyle İsrail'e silah vermediği iddilarına yanıt verdi.

Sözcü Fischer bu konuya dair daha önce konuştuğunu vurgulayarak, "Pozisyonumuz değişmedi. İsrail'in Gazze'de soykırım yaptığına dair hiçbir emare görmüyoruz" dedi

Katil İsrail, BM Barış Gücü askerlerine ateş açtı Katil İsrail, BM Barış Gücü askerlerine ateş açtı Haberi Görüntüle

"YASAK YOK"

Bild gazetesinde habere atıfta bulunan Fischer, "Soykırım, etnik grupların etnik veya sosyal özellikleri, milliyetleri veya dini inançları temelinde kasıtlı olarak öldürülmesi, imha edilmesi veya diğer şekillerde yok edilmesi anlamına gelir" ifadelerini kullandı.

İsrail'e hiçbir zaman silah yasağı uygulanmadığını anlatan Fischer, "Bunu bir kez daha vurgulamak isterim, İsrail'e silah ihracatına yönelik bir yasak söz konusu olmamıştır" dedi.

Rusya, tartışmaların odağındaki Discord için harekete geçti: Terörist eylemler ve aşırılık yanlısı içerikler barındırıyordu Rusya, tartışmaların odağındaki Discord için harekete geçti: Terörist eylemler ve... Haberi Görüntüle

"SAĞLADIK VE SAĞLAYACAĞIZ"

Bild gazetesinde yer alan habere göre Almanya'nın İsrail'den silahların 'soykırım' için kullanılmayağının sözünü almak için yazılı yanıt istediği vurgulanmıştı.

İsrail'in de bu söz konusu belgeyi Almaya'ya ilettiği ifade edilmişti. Daha sonrasında ise da Başbakan Olaf Scholz'un mecliste "İsrail'e silah sağladık ve sağlayacağız" açıklamasını yaptığı öne sürülmüştü.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Bersan Taskaya

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading