Yandex Metrica

Sitede Ara

Almanya'dan Türkiye'ye kritik atama: BND prensesi olarak tanınıyor

Almanya'dan Türkiye'ye kritik atama: BND prensesi olarak tanınıyor

Alman Konrad Adenauer Vakfı Türkiye Direktörü pozisyonuna yeni bir atama yaptı. Görev süresi sona eren Walter Glos'un yerine "BND Prensesi" olarak tanınan Dr. Ellinor Zeino getirildi. Eylül ayında göreve başlayacak "BND Prensesi"nin atanması tartışmaları da beraberinde getirdi.

Dünya

31.07.2024, 08:23

Alman Konrad Adenauer Vakfı, Türkiye Direktörü Walter Glos için veda etkinliği düzenledi. 2019'dan bu yana görevde bulunan Glos'un yerine daha önce Özbekistan, Fas, Afganistan, Pakistan, Suudi Arabistan'da çalışan ve "BND Prensesi" olarak tanınan Ellinor Zeino getirildi. 

Ellinor Zeino, iş dünyasında ve sosyal medya platformlarında popüler bir isim. Özellikle genç girişimciler ve iş dünyasıyla ilgili kişiler bu ismi yakından tanıyor. Geniş bir takipçi kitlesine sahip olan "BND Prensesi", istihbarat konularında uzun yıllar kıdemli yöneticilik ve saha görevlisi olarak görev yaptı. Özbekistan, Fas, Afganistan, Pakistan, Suudi Arabistan gibi ülkelerde çalışan Zeino, buralarda aktif saha ve teorik çalışmalar yaptı. 

Cem Gürdeniz'den komşuyu çıldırtan yorum: Stalin Yunanistan'ı İngiltere'ye ikram etti!  Hem de peçete kağıdına yazılan bir anlaşma ile! Cem Gürdeniz'den komşuyu çıldırtan yorum: Stalin Yunanistan'ı İngiltere'ye ikram etti!... Haberi Görüntüle

ŞÜPHELİ ATAMA

Türkiye'de toplumsal olayların ve fonlu medya kuruluşlarının yönlendiricisi olan Zeino'nun uzun süredir Türkiye'de çeşitli temaslarda bulunduğu biliniyor. Söz konusu atama bu açıdan çeşitli iddiaları da gündeme getiriyor. Zeino'nun mevcut konjonktürde Türkiye'ye atanması öteden beri şüpheli faaliyetlerde bulunan bu vakfın ve atanan istihbaratçı ismin daha yakından takip edilmesine neden olacak.

Macron'un koltuğu sallanıyor! Fransa'da kritik oylama tamamlandı: Gözler meclis komisyonuna çevrildi! Macron'un koltuğu sallanıyor! Fransa'da kritik oylama tamamlandı: Gözler meclis komisyonuna... Haberi Görüntüle

KONRAD ADENAUER VAKFI 

Almanya Hristiyan Demokrat Birliği'ne(CDU) yakın olan siyasi bir dernek olan Konrad Adenauer Vakfı’nın ismi Almanya'nın ilk Federal Şansölyesi olan Konrad Adenauer geliyor. Vakıf 1955’de öncelikli olarak eğitim ile siyasi bilgi yönetimi amaçlı kurulsa da günümüzde 80’in üzerinde temsilcilik ofisi  120’yi aşkın ülkede projelerle demokrasi, hukuk ve sosyal piyasa ekonomisinin teşvik edilmesine katkı sağlamayı amaçlamaktadır.

Devlet kurumlarıyla, partilerle, sivil toplum örgütleriyle ve seçkin kişilerle işbirliği yapan vakfın Ankara'da ve İstanbul'da iki ofisi bulunuyor.

Habere Tepki Ver

0

0

2

0

0

0

0

2

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading