Yandex Metrica

Sitede Ara

Aman Putin duymasın! Ermenistan'dan Ukrayna'ya S-300 transferi! Fransa Erivan'ı ateşe atıyor

Aman Putin duymasın! Ermenistan'dan Ukrayna'ya S-300 transferi! Fransa Erivan'ı ateşe atıyor

İki bucuk yıldır devam eden Rusya-Ukrayna savaşı tüm şiddetiyle devam ederken, uzun yıllardır Rusya ile ikili ilişkileri iyi tutan Ermenistan'dan şoke eden bir adım geldi. Son dönemlerde Fransa ile yakın bağlar kuran Nikol Paşinyan, Paris'in de baskıları ile savaşta safını Ukrayna'dan yana belirledi. Öyle ki Erivan hükümet, S-300 hava savunma sistemi ve çeşitli askeri teçhizatlarını Ukrayna’ya transfer etti.

Dünya

13.09.2024, 08:56

Ermenistan'ın Ukrayna'ya S-300 hava savunma sistemi ve bir takım askeri teçhizat gönderdiğini duyuran Defense Express, Rus kaynağına dayandırdığı haberinde, "Ermenistan Silahlı Kuvvetleri üç adede kadar S-300 hava savunma sistemi ve birkaç Buk SAM sistemini Ukrayna’ya transfer etti." iddiasında bulundu.

Kafkasya'da yeni kriz! Sınırda yeniden silah sesleri yükseldi: İki ülke arasındaki gerilim tırmanıyor Kafkasya'da yeni kriz! Sınırda yeniden silah sesleri yükseldi: İki ülke... Haberi Görüntüle

ERMENİSTAN RUSYA'YI KIZDIRACAK

Ermenistan'ın bu hamlesinin tarihine dikkat çeken Rus medyası ise transferin Fransa ile imzalanan savunma sanayi sözleşmelerinin ardından gelmesine dikkat çekti.

Hatırlanacağı üzere kasım 2023'te Ermenistan Fransa’dan üç adet Ground Master 200 radarı ve çok sayıda Mistral taşınabilir hava savunma sistemleri almak için sözleşme imzalamıştı.

Erivan yönetimi ayrıca asım 2023’te, Hindistan’dan 720 milyon dolar değerinde 15 adet Akash orta menzilli hava savunma sistemi sipariş etti. Söz konusu sistemler 30 km’ye kadar menzildeki hedefleri önleyebiliyor.

Ekonomiyi şaha kaldıracak buluş! Dünyanın en büyük dördüncü petrol rezervi o topraklarda bulundu Ekonomiyi şaha kaldıracak buluş! Dünyanın en büyük dördüncü petrol rezervi... Haberi Görüntüle

UKRAYNA'YA S-300 TRANSFERİ

Envanterini Fransız ve Hint silahları ile dolduran Ermenistan'ın bu siparişlerinin ardından elinde bulunan S-300 hava sistemlerinin Fransa’nın isteği ile Ukrayna’ya gönderdiği iddia ediliyor.

Fransa Silahlı Kuvvetler Bakanı Sébastien Lecornu 2024 yılının henüz başında Ermenistan’a orta ve uzun menzilli sistemler de dahil olmak üzere tüm hava savunma sistemlerini satmaya hazır olduğunu açıklamıştı.

Yani bir başka deyişle Fransa, Ermenistan’a SAMP/T hava savunma sistemleri satabileceğini ima etmişti. Fransa'nın Ermenistan üzerindeki etkisi iyiden iyiye artarken Moskova yönetiminin Erivan'a vereceği cevap ise şimdiden merak edilmeye başlandı.

 

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading