Amazon Ormanlarında ilkel kabile bulundu! Modern dünyayla hiçbir zaman temasa geçmediler!

Amazon Ormanlarında ilkel kabile bulundu! Modern dünyayla hiçbir zaman temasa geçmediler!

Peru'da Amazon Ormanlarında ilkel bir kabile daha bulundu. Modern dünyadan tamamen soyutlanmış Mashco Piro kabilesinin üyeleri ormandan çıkıp nehir kenarına gitti. O anlar ise ormanın kenarında keşif yapan ve yerli halkın haklarını koruyan Survival International kuruluşu tarafından görüntülendi.

Dünya

18.07.2024, 18:00

Survival Internatınal kuruluşunun yayınladığı ve yerli halkların haklarını savunan kuruluş, Amazon Ormanlarında yer alan ve 50'den fazla yerlisi bulunan Mashca Piro yerli kabilesini Las Piedras nehri kenarında görüntülendi.

İran dini lideri Hamaney'den dört yıl sonra cuma hutbesi: Kana susamış kuduz köpeğe en hafif yanıtı verdik İran dini lideri Hamaney'den dört yıl sonra cuma hutbesi: Kana... Haberi Görüntüle

ORMANDAN ÇIKIP NEHİRE AKIN ETTİLER

Araştımracı Teresa Mayo, Mashco Piro kabilesi üyeleri yıllardır ormanda izole bir şekilde yaşadıkları ve bu kadar çok üyenin ise aynı anda aynı noktada görüntülenmesinin ise olağan dışı olduğunu kaydetti.  Araştırmacılar kişilerin yemek aramak için bir araya gelmiş olabileceklerini öne sürerken Survival International üyelerin bir arada görülmesinin ormanda tahribat yaşanmış olabileceğini savundu.

Bölgesel istikrarı desteklemek için gelmiş! ABD savaş gemisi USS Wasp Güney Kıbrıs'ta Bölgesel istikrarı desteklemek için gelmiş! ABD savaş gemisi USS Wasp... Haberi Görüntüle

YİYECEK SIKINTISI ÇEKMEYE BAŞLADILAR

Yerli halkın orman içerisinde yiyecek  bulamadıkları için nehir kenarına gelmiş olabileceklerini kaydetti. Yetkililer 28 Haziran'dan bu yana yerli halkı daha sık nehir kenarında gördüklerini aktardı.  Kabile halkının Brezilya sınırına geçebileceği tespit edilmiş, ayrıca yerli kabilenin yaşadığı bölgelerde doğal gaz ve petrol projelerine girilmesi nedeniyle yeni alanlara göç etiş olabilecekleri belirtildi. 

Rafale balon avında! Çin casusları Asya ülkesini kızdırdı: ABD saflarına geçecekler! Rafale balon avında! Çin casusları Asya ülkesini kızdırdı: ABD saflarına... Haberi Görüntüle

KABİLEYE TEMAS YASAK

2010 yılında ilk kez görüntülenen Maschco Piro kabilesine temas tamamen yasak. Kabile üyelerinin bağışıklık sistemlerinin modern dünya hastalıklarına karşı dirençsiz olduğu ve bu nedenle temasın yasak olduğu öğrenildi. 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

1

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading